19.7 C
Pals
Dimarts, 28 setembre 2021
- Publicitat -

Els pescadors sumen esforços per promoure el consum de peix de proximitat

Volen que els operadors difonguin i identifiquin els productes de proximitat

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Promocionar els productes pesquers de proximitat dins la dieta mediterrània. Amb aquest objectiu, els Grups d’Acció Local Pesquers, la Federació de Confraries de Pescadors i la Generalitat han presentat un manifest que han signat conjuntament.

Amb aquest acord, volen convidar als operadors a difondre i sensibilitzar dels valors del producte de proximitat i a promoure la correcta identificació d’aquests productes per tal de poder diferenciar-los. També volen incrementar el coneixement de les espècies locals, la seva temporalitat, les seves tradicions i gastronomia local per tal de garantir la informació al consumidor i alhora donar suport al sector pesquer local.

La gerent del Grup d’Acció Local Pesquer de la Costa Brava, Anna Masdéu, explicava a Ràdio Capital que volen posar en valor el producte de proximitat.

La proposta del manifest es va gestar l’any passat a la primera actuació de cooperació transnacional organitzada pel govern català en el marc del Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Torroella de Montgrí impulsa un projecte per controlar la inundabilitat de la zona del Baix Ter

Un grup d’experts de la Universitat de Girona s’ha encarregat d’executar el pla. L’alcalde, Jordi Colomí, creu que és una obligació planificar de cara al futur davant l’agreujament de les inundacions pel canvi climàtic.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -