18.9 C
Pals
Dissabte, 13 abril 2024
- Publicitat -

Els plens d’Ullastret podrien ser impugnats per la situació irregular de la secretària, segons un escrit de la DGAL

En l’últim ple, els regidors de l’oposició van demanar que la sessió s’ajornés fins que hi hagués una secretària habilitada, mentre que l'alcalde assegura que és fals que la secretària accidental no pugui exercir les seves funcions

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els plens de l’Ajuntament d’Ullastret podrien ser impugnats per la situació irregular de la secretària. Així consta en un informe de la Direcció General d’Administració Local (DGAL) que ha revelat L’aguait i que la DGAL va fer arribar als dos regidors de l’oposició la passada setmana. 

Segons l’escrit de la Direcció General d’Administració Local, en el registre de funcionaris d’habilitació nacional no hi consta cap secretari interventor i en aquests casos les funcions les ha d’exercir el servei d’assistència de la Diputació de Girona. La secretària d’Ullastret fa més de 15 anys que exerceix el càrrec en categoria de secretària accidental. 

A més, tal com apunta L’aguait, els dos regidors de Treball i Compromís per Ullastret -oposició- van demanar, en el ple del passat dimarts, que aquest s’ajornés perquè no hi havia una secretària habilitada. L’alcalde es va negar a suspendre el ple i els regidors de l’oposició van abandonar la sala de plens. 

Fins fa poc, Ullastret formava part d’una agrupació amb Serra de Daró, la qual va sol·licitar que l’actual secretària fos nomenada secretària accidental d’aquesta agrupació. No obstant això, segons l’escrit que van presentar els dos regidors de l’oposició al ple de dimarts passat, la Direcció General d’Administració Local va rebutjar aquesta sol·licitud el setembre del 2021, argumentant que l’agrupació està eximida de l’obligació de crear i mantenir el lloc de treball de secretaria i, per tant, les funcions han de ser exercides pels serveis d’assistència de la Diputació de Girona.

Actualment, l’agrupació es troba en procés de dissolució, ja que l’Ajuntament de Serra de Daró ha sol·licitat aquesta dissolució amb la intenció d’agrupar-se amb Bellcaire, que sí compta amb un secretari nomenat per la DGAL.

L’alcalde assegura que és fals que la secretària no pugui exercir les seves funcions

En declaracions a Ràdio Capital, l’alcalde d’Ullastret, Josep Miquel Gatius assegura que el contingut de l’escrit que van presentar els dos regidors de Treball i Compromís “és fals”. “És fals que la secretària accidental no pugui exercir les seves funcions i tasques”. A més, el batlle assegura que “la secretària fa 17 anys que hi és i com ella hi ha molts municipis de Catalunya que estan en la mateixa situació”. 

Tot i això, Josep Miquel Gatius assegura que “com Ajuntament sabem que tenim aquesta mancança” [la de no tenir una secretària habilitada]. Així mateix, l’alcalde ullastrellenc ha assegurat que estan buscant la figura d’un secretari habilitat, i que “l’administració sap que tenim aquesta mancança”. 

Preguntat per la posició de la secretària després de l’escrit de la DGAL que s’ha fet públic, l’alcalde d’Ullastret ha assegurat que la seva plaça, “no està en perill”. A més, apunta que “en cap moment l’administració -Generalitat, Diputació- se m’ha adreçat per dir-me que la secretària no pot exercir les seves funcions”. 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -