11.5 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

Els veïns del Barri del Convent no abaixen la guàrdia

Els veïns del Barri del Convent agraeixen les millores en el barri però creuen que el més calent és a l'aigüera i demanen que s'accelerin les reformes

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els veïns del Barri del Convent van comparèixer al ple municipal de dilluns 22 de juliol i en el torn de precs i preguntes, després de donar l’enhorabona al nou equip de govern i la benvinguda als nous regidors, van fer un repàs de les accions realitzades al barri els darrers mesos, que al seu parer “algunes són més positives i d’altres no tant…”

CAPÍTOL POSITIU

Entre les primeres el suport al pla de suport escolar, integració entre famílies i escola a l’Empordanet, la neteja del barri, millores en la plaça de la Sardana i l’arranjament de baranes en alguns espais públics. Van agrair especialment al Consistori les millores fetes i en particular les tasques de les regidories de Joventut i Cultura pel seu suport a temes com l’espai jove (Joventut)  i l’espectacle que durant la Fira del Circ es va representar al barri (Cultura). També van lloar la feina d’interlocució de la regidora Maite Bravo en el tema del casal de l’Empordanet si be van criticar els preus per poc assequibles tenint en compte l’estatus de l’indret.

En aquest punt l’alcalde va mostrar la seva satisfacció per la activitat general dels casals de la Bisbal, inclòs el de l’Empordanet i també va esmentar positivament el funcionament del telèfon de recollida de residus.

ASPECTES NEGATIUS

El tancament de la pista esportiva de l’Empordanet va inicial el memorial de greuges, així com l’existència de barreres arquitectòniques, l’estat de les voreres i la manca d’accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda.

La lentitud en la cessió del espais públics va centrar la crítiques dels veïns. El seu raonament va ser que “si en la fase inicial, per quaranta famílies han trigat quatre mesos, quan arribin a les 300 de Talaia i Mas Quintu poden trigar anys” per la qual cosa consideren que el més efectiu seria anar a expropiacions. Un cop més van demanar un pla estratègic pel barri que amb la participació conjunta de tots els grups polítics de la Bisbal, tècnics i veïns elabori una diagnosi precisa sobre les seves necessitats, que es concretin amb un pla d’acció que sigui realment assumible per la Bisbal..

L’alcalde Enric Marquès va donar resposta a totes les qüestions plantejades pels veïns i es va mostrar molt dialogant si be reticent a comprometre’s a terminis concrets. Va oferir integrar l’Associació del Barri del Convent en els grups de treball que ja funcionen per tota la ciutat així com integrar l’associació en les respectives comissions que re emprendran les seves activitats a partir del setembre amb periodicitat quinzenal. Finalment les dues parts es van emplaçar pel setembre.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Guia Repsol 2024 reconeix amb un Sol el restaurant SAÓ by Vicenç Fajardo

Han estat 12 restaurants a Catalunya, entre els quals el SAÓ de Vicenç Fajardo, els que han obtingut un Sol de la Guia Repsol per primer cop.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -