10.8 C
Pals
Dimecres, 29 novembre 2023
- Publicitat -

Lluís Puig i Martorell: “Estem oberts a qualsevol possibilitat perquè això no s’edifiqui”

L’Ajuntament de Palamós denegava fa uns dies la llicència del tercer edifici de la Pineda d’en Gori. Per això, hem entrevistat a l’alcalde de Palamós, Lluís Puig i Martorell, perquè ens doni més detalls sobre com s’està gestionant aquesta zona.

L’alcalde explica que s’ha rebutjat la llicència perquè la façana supera el màxim permès en el nou Pla dels sòls no sostenibles del litoral gironí i perquè la volumetria amb un sol edifici supera el màxim que també marca aquest pla. Tot i això, si els promotors s’adapten als paràmetres que marca la nova normativa urbanística, l’Ajuntament haurà d’atorgar la llicència i l’edifici podrà ser construït. Per això, tampoc creu que els dos primers edificis de la Pineda d’en Gori s’haguessin pogut evitar, ja que en cap cas la parcel·la deixa de ser urbanitzable amb el nou Pla Director Urbanístic.

Altrament, Zeta Figa, portaveu de Salvem la Pineda, criticava aquest dijous al Supermatí de Ràdio Capital que l’Ajuntament de Palamós tenia la intenció de tirar endavant aquest projecte. Lluís Puig contradiu l’expressat per Figa dient que les seves al·legacions anaven en un altre sentit i declara el següent:

A més a més, l’alcalde de Palamós d’ERC deixa clar que per ell no es construiria l’edifici a la Pineda d’en Gori. Però, no tramitar la llicència, la qual diu que els propietaris tenen dret, suposaria que aquests podrien prendre accions legals en contra seu i que econòmicament seria un greuge molt gran pel municipi. Caldria indemnitzar els propietaris d’aquests terrenys i com que es necessita una gran quantitat de diners, això posaria en risc la tresoreria i el finançament del mateix Ajuntament. Ara bé, el mateix alcalde comenta que estan oberts a altres opcions per aconseguir convertir el sòl en no urbanitzable, sigui ajuntant-se amb diverses administracions o amb l’ajuda de la Generalitat.

Una altra qüestió que s’està impulsant des de l’Ajuntament de Palamós és el nou Camí de Ronda. Aquesta setmana passada es van reunir amb la plataforma Salvem La Pineda d’en Gori i SOS Costa Brava per anunciar les modificacions que volen fer al tram 4 del recorregut que busquen integrar millor el camí a l’entorn que el transcorre. Els canvis tenen a veure amb la implementació del paviment a posar en aquesta zona, que en aquest cas serà de sauló compactat.

Finalment, l’alcalde Lluís Puig remarca que sempre estan oberts a escoltar noves propostes i que aquests canvis es faran encara que es donés el cas que l’Ajuntament no comptés amb el suport de les plataformes.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios