11.6 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

Vanessa Peiró (JxCat): “Hem d’anar a obrir llistes a tots els municipis que puguem”

Diumenge a les eleccions al Parlament de Catalunya, el partit Junts per Catalunya va guanyar a tots els municipis de la comarca del Baix Empordà. Per això, al Supermatí hem entrevistat a la Vanessa Peiró, presidenta de Junts al Baix Empordà i alcaldessa de Mont-Ras.

El partit Junts, que va ser format durant aquest estiu passat, ha pogut comprovar que la ciutadania del Baix Empordà ha apostat per aquesta candidatura durant les últimes eleccions. El partit ha sortit com el més votat en tots els municipis de la comarca i és per això que la coordinadora valora positivament la feina duta a terme durant aquests mesos. Explica que, tot i els entrebancs que s’han trobat a l’hora de presentar-se a les eleccions, el seu partit gràcies al treball dels simpatitzants i associacions han aconseguit aquest “resultat increïble”. Tot i això, Peiró ha comentat que en alguns casos han estat vetats o no han pogut participar.

En una entrevista feta també al Supermatí de Ràdio Capital, vam parlar amb la diputada Gemma Geis, cap de llista per Girona a les eleccions del 14-F, i és per això hem comentat els 7 diputats obtinguts amb Peiró. Ella explica que els resultats s’han aconseguit a través de la “campanya brutal” que ha fet la diputada però també perquè Junts compta amb propostes sòlides i resolutives. Ara, esperen poder formar un govern per seguir lluitant per la independència que, segons diu, és el que la gent demana perquè un 51% del vot ha sigut independentista.

“Som una gent acostumada a trepitjar territori i a conèixer les realitats de tothom”

Davant d’aquesta victòria, hem volgut saber com aquest llegat farà de precedent a la comarca a les eleccions municipals d’aquí a dos anys. Segons la presidenta del Baix Empordà, creu que els votants han demanat que Junts també tingui representació en les poblacions i per això obriran llistes a tots els municipis que puguin. També, ha comentat la caiguda de municipis on abans guanyaven els socialistes.

Aquestes eleccions han arribat poc després que el PDECat se separés de Junts, però això no ha fet perdre molts votants al partit de Peiró que explica que tots els alcaldes del Baix Empordà van passar a Junts. A més, ha parlat sobre l’alcaldia de Junts a Calonge que ha dut algun malentès dins del partit per alguns pactes.

La coordinadora del Baix Empordà i també alcaldessa, explica que a vegades les realitats municipals comporten fer aquests pactes i qui ha de fer una valoració és el veïnat d’aquella població. Finalment, Vanessa Peiró ha fet un agraïment a les persones que van anar a votar, la feina feta des dels ajuntaments i la gent que va participar en les meses.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios