Sant Feliu de Guixols: Campanya el Gran Recapte que es fa en molts supers de les comarques gironines. Ho organitza el Banc dels Aliments.
Sant Feliu de Guíxols: Campanya el Gran Recapte que es fa en molts supers de les comarques gironines. Ho organitza el Banc dels Aliments.

Aquest divendres i dissabte se celebrarà el Gran Recapte al Baix Empordà. Serà una nova edició de la recollida de menjar impulsada pel Banc dels Aliments.

A Ràdio Capital vam entrevistar Joan Jorbà, vicepresident del Banc dels Aliments a Girona. Jorbà que va explicar que es necessitaven uns 900 voluntaris a tot el Baix Empordà.

El Gran Recapte al Baix Empordà se celebrarà en una catorzena de municipis arribant a gairebé als 70 punts de recollida d’aliments. A la pàgina oficial es poden consultar totes les ubicacions i els horaris dels supermercats de recollida.

Segons va explicar Joan Jorbà al Supermatí de Ràdio Capital, durant el gran recapte al Baix Empordà del 2017 es van recollir 80.000 kg d’aliments. Aquest menjar es reparteix directament a la localitat on s’ha recollit. D’aquesta manera són les entitats socials locals que en surten beneficiades.

Escolta l’entrevista a Joan Jorbà, vicepresident del Banc dels Aliments a Girona.

Banc dels Aliments: “Necessitem uns 900 voluntaris pel Gran Recapte”

En aquest enllaç podeu consultar la llista de punts de donació a les comarques gironines

El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària. També serveix per donar a conèixer la situació per la qual passa aquest grup que, arran de la crisi econòmica que estem vivint. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d’Aliments de Catalunya.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya.  I és per aquest motiu que des dels Bancs d’Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany ha arribat a la desena edició.

El Gran Recapte d’Aliments el 2017 ha recollit 4.656.000 kg en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l’ajuda de més de 30.000 voluntaris. Esperem poder comptar per a l’edició del 2018 novament amb la necessària col·laboració dels voluntaris i donants per tornar a donar suport als més necessitats dels nostre entorn.

Els Bancs d’Aliments a Catalunya

Els Bancs d’Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l’objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.