9.8 C
Pals
Diumenge, 29 gener 2023
- Publicitat -

El Grup de Dones de la Bisbal organitza les jornades “Les bruixes, dones sàvies perseguides”

Els dies 22, 23 i 24 d’octubre s’excutaran diverses activitats al Teatre Mundial organitzades per l’entitat juntament amb l’Ajuntament i el XAC

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Grup de Dones de la Bisbal ha organitzat les jornades “Les bruixes, dones sàvies perseguides” pels dies 22, 23 i 24 d’octubre. L’objectiu és dignificar la memòria de les víctimes mortes com a “bruixes” i relacionar-ho amb l’actualitat. Les activitats compten amb la col·laboració de l’Ajuntament del municipi i la Xarxa d’Arxius Comarcal del Baix Empordà.

Divendres 22 es farà la presentació de les Jornades amb l’acte “Dones, bruixes, feminicidis: història i actualitat” a càrrec del mateix Grup de Dones de la Bisbal a les 20 hores de la tarda.

Dissabte a les 10:30 hores del matí hi haurà la xerrada “Una visió de la bruixa des del segle XIX francès” a càrrec d’Anna-Maria Corredor Plaja, traductora del llibre “la bruixa” de Jules Michellet. Més tard a les 12 hores, se’n durà a terme una altra impartida per Pau Castell Granados, Doctor en Història Medieval, sobre la cacera de bruixes a Catalunya i les “bruixes” empordaneses. A la tarda, hi haurà la projecció de la pel·lícula AQUELARRE dirigida per Pablo Agüero a les 19 hores.

Per últim, el diumenge hi haurà un concert d’estrena on Isabel Vinardell & Isabell Laudenbach presentaran el seu nou disc “Diëresis” al teatre a les 12 hores del migdia. Les entrades es poden adquirir a taquilla per 8€ o anticipada per 6€ a través de la pàgina web: labisbal.koobin.com/dieresis .

Les bruixes estigmatitzades com a dolentes

Les jornades volen revisar la nostra història col·lectiva europea, reclamar justícia per les víctimes de les caceres de bruixes i recuperar i dignificar la seva memòria. A més, busquen ampliar la perspectiva que es té envers la situació de milers de dones perseguides i mortes per “bruixes” en l’actualitat.

La presidenta de l’entitat, Marina Puig, ha explicat les activitats que es realitzaran durant el cap de setmana i també perquè han decidit recuperar la memòria de les víctimes mortes com a “bruixes”.

Les bruixes sempre s’han concebut com a persones dolentes, per això els actes també volen visibilitzar com les dones sabies han sigut perseguides al llarg dels segles.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -