28.7 C
Pals
Divendres, 27 maig 2022
- Publicitat -

Ja han mort 19 residents a Palafrugell Gent Gran amb coronavirus

Dels 150 residents, 44 han agafat el virus i n'hi ha un pendent de resultats

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La crisi sanitària del coronavirus ha afectat molt greument la residència Palafrugell Gent Gran. Aquest dijous al matí s’han confirmat 18 morts. Ho ha explicat el mateix centre en un comunicat, on ha explicat que dels 150 residents, 44 han agafat el virus i n’hi ha un pendent de resultats. També hi ha 10 avis a un hotel adaptat a Palamós. Pel que fa al personal del centre, s’han fet 56 proves de PCR i hi han sortit 13 professionals positius.

Al mateix comunicat, la residència assegura que han “aplicat totes les mesures i tècniques disponibles i disposem del material i recursos necessaris”. Ara bé, el que ha complicat la situació, diuen, és que els usuaris són “residents amb alta dependència, amb demències, o amb malalties cròniques avançades…” i que això “fa molt complicat un aïllament total en aquells que estan asimptomàtics però poden ser portadors en fases inicials no diagnosticades”.

Un altre dels problemes és “la poca sensibilitat d’algunes proves, que dificulten el seu diagnòstic en fases inicials”, asseguren.

Des del centre expliquen que han permès que un familiar passi les últimes hores amb pacients difunts amb equip de protecció. S’ha “intentat en tot moment mantenir informades a les famílies de l’evolució de l’estat de salut dels seus familiars, entenent el patiment que suposa no poder-lo.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

SOS Costa Brava s’oposa al nou projecte d’edificació d’Aigua Xelida i demana que es modifiqui el POUM de Palafrugell

L'entitat ecologista carrega contra l'Ajuntament per no haver sancionat la promotora que va tallar pins sense permís
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -