25.3 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Joan Aliu i Clara Peya, col·laboradora a Ràdio Capital, opten al premi Palafrugellenc/a de l’any

El Premi Peix Fregit a una trajectòria és per a Tano Pisano i Blandine Pellet, artistes amb reconeixaments internacionals, i la millor iniciativa de l'any ha estat OOHX!GEN

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La pianista i col·laboradora a Ràdio Capital Clara Peya i el dibuixant Joan Aliu, recentment difunt, són entre els palafrugellencs de l’any. Així doncs, també hi ha en Lluís Brias Darnaculleta, creador de nombrosos muntatges pessebrístics d’alta qualitat; Jaume Xicoira Sala, Director tècnic de Els Pastorets de Palafrugell; Sandra Bisbe Lluís, Guia oficial de turisme, divulgadora del nostre Empordà; Clara Peya, pianista, compositora i intèrpret, Premi Nacional de Cultura 2019; Joel Nicolau, ciclista que competeix entre els millors del calendari World Tour; Josep Plaja, pintor de reconeguda trajectòria i guanyador de nombrosos premis; Teia Gali, directora de l’INS Frederic Martí Carreras, en el 50è aniversari del centre; Ricardo Soyago, realitzador escenogràfic per a muntatges teatrals; Emili Agustí, gestor de Triton Diving Llafranc i defensor de l’entorn submarí; Joan Aliu Puig, dibuixant, dinamitzador cultural i llibreter d’esperit inquiet i compromés; Eugeni Camarero, president d’honor del Consell de la Gent Gran de Palafrugell.

A més, la millor iniciativa de l’any ha estat OOHX!GEN, una entitat dedicada a reactivar el comerç de la vila i promocionarlo amb renovada força.

I el Premi Peix Fregit a una trajectòria és per a Tano Pisano i Blandine Pellet, artistes amb reconeixaments internacionals que han deixat un llegat artístic, abundant i heterogeni a la vila.

Els premis s’entregaran a l’acte de presentació de l’anuari “Crònica d’un any”, que presentarà el director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural Joaquim Nadal. L’acte tindrà lloc al Teatre Muncipal de Palafrugell el diumenge 15 de desembre a les 19h.

 

Clara Peya

Graduada en piano clàssic a l’ESMUC (2007), va cursar estudis Superiors de jazz i modern al Taller de músics de Barcelona i va seguir la seva formació a Rússia.

Amb 32 anys ja ha presentat vuit discs sota el seu nom on ha col·laborat amb músics com Sílvia Pérez Cruz, Judit Neddermann, Toni Pagès, Vic Moliner, Alessio Arena, Ferran Savall, Aleix Tobias, Adrià Plana, Dídak Fernández, Pau Figueres, Elena Gadel, Sandra Sangiao, Anna Ferrer i Magalí Sare, entre d’altres.

És cofundadora de la companyia de teatre, dansa i música en directe “Les Impuxibles”.

Joan Aliu

Joan Aliu fou l’antic propietari de la llibreria Mediterrània, guionista, dibuixant i autor de diverses publicacions. Malauradament, va morir aquest novembre passat novembre d’un infart, quan feia poc que havia anunciat el tancament de la històrica llibreria per manca de relleu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Avís per calor intensa al Baix Empordà

Temperatura superior a 35 ºC a l'interior del Baix Empordà amb xafogor a la costa i vent de component sud a la tarda. L'episodi de calor s'intensifica demà i es prolongarà fins dissabte.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -