24.1 C
Pals
Dissabte, 28 novembre 2020

Jordi Soler, nou alcalde de Calonge, cobrarà 5000 euros anuals més que el seu predecessor

Els salaris del nou govern de Calonge i Sant Antoni, que es van aprovar en ple dilluns passat, van ser criticats per l'oposició

El més llegit

El TSJC conclou que Torroella de Montgrí va vulnerar la llibertat ideològica denegant el permís per a una carpa a C’s

Confirma la sentència del jutjat contenciós 1 de Girona i imposa 2.000 euros de costes processals a l'ajuntament

Activat el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge a la Costa Brava

S'activa també una prealerta del pla per fortes ventades, a més a la Costa Brava, on les onades podran superar els quatre metres

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

La majoria de comerços del Baix Empordà rebutja el Black Friday

Des de l'Associació Oohx!gen de Palafrugell i Montgrí Comerç de Torroella asseguren que la majoria dels seus socis no faran descomptes especials. Des de l'Associació d'Empresaris de Platja d'Aro, diuen que no té sentit fer rebaixes si no tenen clients.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El nou alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, cobrarà 5000 anuals més que l’anterior alcalde, Miquel Bell-lloch. El salari de Soler, i els dels altres membres del nou govern, es van aprovar en una sessió extraodinària del Ple aquest dilluns passat amb els vots a favor de Junts per Calonge, PSC, PP i Republicans i en contra de la CUP, ERC i Avancem. 

En total el nou alcalde cobrarà 50.000 euros anuals (en 14 pagues, és a dir, 3571’4 euros mensuals) per exercir el càrrec amb dedicació exclusiva de 40 hores setmanals. Això són 5000 euros més que el seu predecessor, que rebia 45000 euros anuals, també amb dedicació exclusiva, però de 35 hores setmanals. 

La de l’alcalde és l’única dedicació exclusiva de l’equip de govern. Dels altres vuit membres, sis regidors (Arturo Prades, Sergi Orduña i Mercè Orduña, Joan Caner, Marta Geli i Alberto Mas) tindran una dedicació parcial de 27 hores i cobraran 33.750 euros anuals bruts. Això representen 2410 euros mensuals.

Pel que fa als dos membres restants, Albert Ros i Norbert Botella, cobraran per assistència als diferents òrgans col·legiats: 400 euros per sessió de ple, 350 euros per les Juntes de govern local, 200 euros per les comissions informatives, 100 euros per la junta de portaveus i 50 euros per les meses de contractació. 

Els salaris, molt criticats per l’oposició

L’oposició d’ERC, Avancem i CUP es va mostrar molt crítica i va acabar votant en contra dels salaris. Des d’ERC, l’ex-alcalde Miquel Bell-lloch ho va qualificar com “el fruit del pacte de la vergonya” i va demanar un replantejament dels sous tenint en compte la situació de la pandèmia.

També des de la CUP i Avancem van criticar aquest increment de salaris. Lluís Casas de la CUP va dir que era un “pèssim començament de legislatura”, mentre que Elisenda Pérez d’Avancem ja va anunciar que presentaran una moció al proper ple per demanar una rebaixa del 25% dels sous i assistències mentre duri la pandèmia. 

Per una altra banda, però, tant Alberto Mas del PP com l’alcalde Jordi Soler, van defensar que les retribucions són ajustades a la llei. Així ho explicava Jordi Soler:

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total...

El Museu de la Mediterrània inaugura, en streaming, l’exposició de l’Any Palmira Jaquetti

Palmira Jaquetti és una de les moltes dones que, des d’un anonimat encara vigent, van contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques en general

Dissabte de llevantada. Diumenge torna el sol, però encara amb mar alterada

Episodi de llevant amb vent, alteració marítima i pluja que pot acumular quantitats de fins a 100 mm en 24h. Localment es pot prodir algun xàfec tempestuós i el vent bufarà amb cops que poden superar els 70 km/h. Diumenge millora l'estat del cel amb més sol però encara mala mar.

Activat el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge a la Costa Brava

S'activa també una prealerta del pla per fortes ventades, a més a la Costa Brava, on les onades podran superar els quatre metres

La Generalitat incrementa l’aportació del PUOSC i destinarà 8,4MEUR al Baix Empordà fins al 2024

L'Alt Empordà concentra més d'un terç de la inversió seguit del Baix Empordà, el Gironès i el Ripollès

Altres notícies