10 C
Pals
Dimarts, 2 març 2021

Jordi Soler, nou alcalde de Calonge, cobrarà 5000 euros anuals més que el seu predecessor

Els salaris del nou govern de Calonge i Sant Antoni, que es van aprovar en ple dilluns passat, van ser criticats per l'oposició

El més llegit

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

Passaport de vacunació: què en pensen els hotelers de la Costa Brava?

La Comissió Europea està treballant en la creació d'un passaport “de vacunació”. Aquest certificat serviria per demostrar que una persona s’ha vacunat i, per tant, podria desplaçar-se amb més llibertat.

Sant Feliu de Guíxols tindrà un centre de trail running

Sant Feliu de Guíxols tindrà el seu propi centre de trail running. Així es va decidir a l'últim ple de l'Ajuntament, celebrat aquest passat dijous 25 de febrer. Junts per Catalunya va presentar una moció per a proposar la creació d'un centre de trail running que ha de convertir-se en un element de dinamització de la ciutat.

Set denúncies per tinença i consum de drogues a la via pública en un mes a Palafrugell gràcies a la unitat canina

Intensifiquen el patrullatge diari a les zones on tenen detectat que hi pot haver tràfic d'estupefaents
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El nou alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, cobrarà 5000 anuals més que l’anterior alcalde, Miquel Bell-lloch. El salari de Soler, i els dels altres membres del nou govern, es van aprovar en una sessió extraodinària del Ple aquest dilluns passat amb els vots a favor de Junts per Calonge, PSC, PP i Republicans i en contra de la CUP, ERC i Avancem. 

En total el nou alcalde cobrarà 50.000 euros anuals (en 14 pagues, és a dir, 3571’4 euros mensuals) per exercir el càrrec amb dedicació exclusiva de 40 hores setmanals. Això són 5000 euros més que el seu predecessor, que rebia 45000 euros anuals, també amb dedicació exclusiva, però de 35 hores setmanals. 

La de l’alcalde és l’única dedicació exclusiva de l’equip de govern. Dels altres vuit membres, sis regidors (Arturo Prades, Sergi Orduña i Mercè Orduña, Joan Caner, Marta Geli i Alberto Mas) tindran una dedicació parcial de 27 hores i cobraran 33.750 euros anuals bruts. Això representen 2410 euros mensuals.

Pel que fa als dos membres restants, Albert Ros i Norbert Botella, cobraran per assistència als diferents òrgans col·legiats: 400 euros per sessió de ple, 350 euros per les Juntes de govern local, 200 euros per les comissions informatives, 100 euros per la junta de portaveus i 50 euros per les meses de contractació. 

Els salaris, molt criticats per l’oposició

L’oposició d’ERC, Avancem i CUP es va mostrar molt crítica i va acabar votant en contra dels salaris. Des d’ERC, l’ex-alcalde Miquel Bell-lloch ho va qualificar com “el fruit del pacte de la vergonya” i va demanar un replantejament dels sous tenint en compte la situació de la pandèmia.

També des de la CUP i Avancem van criticar aquest increment de salaris. Lluís Casas de la CUP va dir que era un “pèssim començament de legislatura”, mentre que Elisenda Pérez d’Avancem ja va anunciar que presentaran una moció al proper ple per demanar una rebaixa del 25% dels sous i assistències mentre duri la pandèmia. 

Per una altra banda, però, tant Alberto Mas del PP com l’alcalde Jordi Soler, van defensar que les retribucions són ajustades a la llei. Així ho explicava Jordi Soler:

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Passaport de vacunació: què en pensen els hotelers de la Costa Brava?

La Comissió Europea està treballant en la creació d'un passaport “de vacunació”. Aquest certificat serviria per demostrar que una persona s’ha vacunat i, per tant, podria desplaçar-se amb més llibertat.

Altres notícies