13.8 C
Pals
Dijous, 23 març 2023
- Publicitat -

El Museu d’història de Sant Feliu de Guíxols presenta “Jornades d’Itàlia”, el quadern de viatge de Joan Bordàs

L'arquitecte té una gran vinculació amb el municipi ganxó

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El divendres 8 d’abril a les 6 de la tarda al Jardí de l’Antic Hospital Museu d’Història, es farà la presentació de Jornades d’Itàlia. Aquest quadern de viatge és el resultat de la recopilació, ordenació i correcció dels 101 relats que l’arquitecte Joan Bordàs Salellas va publicar entre 1914 i 1917 al setmanari figuerenc La Veu de l’Empordà.

L’edició del recull l’ha duta a terme Daniel Pedrero. En aquestes jornades no només es parla de les vivències del jove arquitecte a la península Itàlica, sinó que es tracta d’una font documental molt interessant per tal de conèixer la història, l’arquitectura i les belles arts d’Itàlia des de l’època dels romans fins a gairebé inicis del segle XX.

L’edició compta amb un pròleg escrit per l’historiador Àngel Jiménez i una breu introducció on s’exposen els motius pels quals Bordàs va fer estada a Itàlia durant poc més d’un any. A més a més, l’obra s’il·lustra amb alguns dels dibuixos que l’arquitecte va realitzar en diversos indrets. També compta amb fotografies contemporànies als fets que s’exposen per tal de poder comparar les imatges amb les descripcions de Bordàs, ja que les dues guerres mundials van causar la desaparició de molts dels indrets i béns que s’expliquen.

Joan Bordàs Salellas, arquitecte nascut a Figueres, ha estat vinculat amb la vila de Sant Feliu de Guíxols. Ha deixat la seva petjada emblemàtica i personal en la singular façana marítima, el disseny dels dos passejos i els jardins amb mobiliari urbà. A més, ha estat implicat en altres construccions com la font de la Plaça del Monestir i la de la Placeta de Sant Joan, la reforma i ampliació de l’Hospital Municipal, la reforma dels Banys de Sant Elm, el Mercat Municipal cobert, entre molts altres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El PSC de Palafrugell demanarà una moció de reprovació davant les acusacions de Jaume Palahí

Juli Fernández, alcaldable pel PSC, ho ha anunciat en una roda de premsa després que Jaume Palahí l'acusés d'irregularitats, tracte de favor i malversació de recursos públics en relació amb la gestió de l'escorxador. 
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -