Aquest cap de setmana vam conèixer la decisió de Josep Maria Rufí de no presentar-se a les eleccions municipals del maig i allunyar-se de la política municipal. En una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital, Rufí ha fet un repàs al seu mandat i al seu futur.

Rufí va anunciar dijous a la seu local d’Esquerra que deixa la política municipal. Creu que és el moment ideal, ja que l’Ajuntament es troba en un bon moment i els projectes més importants en marxa. Rufí considera que, després de 12 anys a l’Ajuntament, 5 d’ells com a Alcalde, és moment de deixar pas.

 

Rufí no va voler parlar de successors, ja que de moment, no s’ha celebrat assemblea per a decidir res. El que sí que va assegurar és que el candidat es sabrà abans d’acabar l’any.

 

Del seu mandat, en va destacar especialment l’ampliació de la zona esportiva, un projecte que ja està iniciat, i tots els nous equipaments culturals i institucionals del municipi. Va valorar també, el desviament de cotxes cap a Verges per a rebaixar el trànsit a Torroella, que provocava moltes cues, especialment a l’estiu, tot i no ser una solució definitiva. Rufí espera que al proper mandat es pugui veure el nou pont del Ter.

 

També va parlar de la noticia que saltava aquesta setmana sobre la sortida a concurs de la promoció turística del municipi, gestió que fins ara ha portat l’escola Nàutica. Rufí creu que una partida de pressupost tan gran ha de ser adjudicada a concurs, però que amb l’experiència i coneixement, l’Estació Nàutica estarà molt ben posicionada.

 

D’altre banda, es va mostrar en desacord amb la decisió del Tribunal Català de contractes de treure la gestió dels menjadors a les AMPES. A Torroella hi va haver molta polèmica, i l’Ajuntament es va posicionar a favor de les AMPES, que ha presentat un recurs en contra aquesta decisió.

 

Va afirmar, però, que el seu adéu no és un adéu a la política, ja que no descarta formar part d’unes hipotètiques llistes d’Esquerra al Parlament: «Jo no descarto mai res, tinc una llarga trajectòria, sóc militant d’Esquerra Republicana des de fa 40 anys, i estic al servei d’Esquerra i del país». En clau nacional, també va parlar sobre Dolors Bassa i la decisió de la fiscalia de demanar la pena mínima, que va qualificar d’intolerable i ridícula.

Escolta l’entrevista sencera aquí