20.7 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Josep Maria Soler: “Fer xarxa és el més important i un dels capitals de la Fundació Pallach”

La Fundació Pallach dedicada a l’estudi del treball al voltant de temes educatius amb molta activitat al Baix Empordà, va lliurar el passat dijous els III Premis Josep Pallach “Empreses per l’Educació i el Compromís Social”. Per això, hem parlat amb el seu president, Josep Maria Soler, sobre la fundació amb seu a Palafrugell i els seus projectes sobre educació.

Des de la fundació treballen, actuen i eduquen en xarxa durant tot l’any. Soler definia la seva tasca en aquest sentit: “Procurem que aquesta transversalitat educativa, no només lligada a l’educació formal escolar, sinó lligada a tots els àmbits possibles”. A més, ha numerat algunes activitats  i jornades que fan anualment en diverses àrees de la societat.

Tot això surt de treballar en xarxa i del voluntariat, que són el gran capital de la fundació. En els últims “10 anys i escaig d’actuació de la fundació han passat més de 2.600 persones voluntàries, les quals encara hi són fent l’activitat que sigui, sigui una més a portes endins sigui una més amb activitats concretes d’aquestes de portes endins”.

D’altra banda, tornant al tema dels premis lliurats aquest dijous, es mostra molt content amb el resultat, on Metalquímia i Noel Alimentària van ser les guardonades. En aquest lliurament anual es premien “empreses que fabriquen el que sigui, fan el que sigui, però que part dels seus beneficis els destinen a promocionar l’educació en l’àmbit que sigui i socialment”. Per tant, no busca distingir empreses que són de l’àmbit estrictament educatiu, molts cops no hi tenen res a veure, però afegeixen aquest aspecte educatiu en la seva tasca, com explica el president.

Tot seguit, hem parlat d’un altre esdeveniment, les tertúlies Pallach, que es van fer a Palafrugell ara fa unes setmanes. Un espai de converses entre persones vinculades d’una manera o d’una altra en el món educatiu. Soler n’ha destacat alguns aspectes rellevants d’organitzar espais de conversació com aquests.

Amb això conclou, que “tothom educa en aquest món” i, per aquesta raó, creu que és important fer xarxa per col·laborar uns amb els altres i potenciar-ho al màxim.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios