22.1 C
Pals
Dissabte, 15 juny 2024
- Publicitat -

Junts per Sant Feliu de Guíxols proposa acabar amb les ocupacions conflictives d’immobles al municipi

La moció es va aprovar amb els vots favorables de TSF i el PSC

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Durant el debat del passat mes de desembre, Junts per Sant Feliu va presentar la “Moció sobre les ocupacions conflictives i delinqüencials” que va ser aprovada amb els vots favorables de TSF i el PSC. El regidor de Junts, Toni Carrion, va exposar els diversos motius d’aquesta iniciativa que vol combatre les ocupacions que es fan sense títol habilitant i provoquen un ús anormal de la finca causi problemes de convivència amb els veïns.

Per resoldre aquestes situacions, des del consistori es proposarà al govern de Catalunya i al Congrés espanyol dues vies legislatives. La primera és a Catalunya, amb la reforma del llibre V del Codi Civil de Catalunya i de l’article 5 de la llei de vivenda. La segona és al Congrés, amb la proposta de modificació de la llei d’enjudiciament criminal perquè els desallotjaments es puguin fer en un màxim de 48 hores.

Aquestes eines, expliquen des de Junts, serviran perquè ajuntaments com els de Sant Feliu de Guíxols puguin accelerar la resolució d’aquelles ocupacions d’immobles que provoquen problemes de convivència en l’entorn i generen alarma social entre els veïns, perquè es tracta d’una ocupació delinqüencial. La proposta també preveu que es destini a habitatge social aquells immobles recuperats per fer front a una altra de les emergències que viu el país com és la falta d’habitatge.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni activa el servei 24/7 a la deixalleria municipal

Per poder accedir a la deixalleria fora de l’horari habitual, es pot obrir la porta d’accés amb un codi vinculat al document d’identitat del titular de la taxa d’escombraries.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -