El cap de llista de Junts per Palamós i Sant Joan, Dani Reixach, ha declarat a Ràdio Palamós que, des de la formació política que encapçala, proposen que les forces independentistes que hi ha a la localitat palamosina es presentin conjuntament a les eleccions municipals de l’any vinent. Reixach ha explicat a l’emissora palamosina que aquest front hauria de ser el més ampli possible.

A Palamós, els partits de signe independentista són Esquerra Republicana de Catalunya, el PDeCAT (que concorrerà sota les sigles de Junts per Catalunya), la CUP i allò que es resulti del procés de primàries que s’ha iniciat a la facció local de Demòcrates de Catalunya i Palamós Futur.

Junts per Palamós i Sant Joan va néixer mesos abans que se celebressin els comicis de 2015, fruit de la marxa de dos regidors, Reixach i Gubert, que van abandonar el grup d’ERC. A les darreres eleccions municipals, a les úniques a les que ha concorregut, va presentar-se com una agrupació d’electors. Ara, però, ja està registrat com a partit polític.