19.3 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

L’Institut Baix Empordà comença a repartir kits de menstruació sostenibles

El centre ha estat un dels escollits per participar en el pla pilot de la campanya “La meva regla, les meves regles”

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Institut Baix Empordà de Palafrugell és un dels cinc centres gironins que ha començat a repartir aquesta setmana copes menstruals, calces i compreses reutilitzables entre l’alumnat de 3r d’ESO. L’acció s’emmarca en el pla pilot de la campanya “La meva regla, les meves regles” iniciat pels Departaments d’Igulaltat i Educació.

L’estoig de menstruació sostenible s’ha distribuït a noies, nois trans i persones no binàries d’entre 14 i 15 anys. A més, la iniciativa també incorpora xerrades per informar i trencar el tabú al voltant de la regla. En el cas l’institut de Palafrugell, la sessió d’educació menstrual ha anat a càrrec d’una llevadora i una infermera del SSIBE (Serveis de Salut Integrats Baix Empordà). També, han participat en la formació representants d’ambdós departaments per escoltar a l’alumnat els seus dubtes i sugerències.

“La meva regla, les meves regles”

Durant el mes de maig, 24 centres educatius de Catalunya participaran en la campanya de Coeduca’t, un programa de coeducació, perspectiva de gènere i educació afectiva-sexual. El projecte busca garantir l’accés als productes menstruals, posant a l’abast del jovent nous mètodes mediambientalment sostenibles. Per això, es repartiran 1.200 copes a alumnes de tercer d’ESO juntament amb xerrades sobre educació sexual.

El pla pilot de Coeduca’t, que entrarà en funcionament amb el nou decret d’Educació, passarà a ser curricular en totes les fases de l’educació obligatòria a Catalunya. A més, s’ampliaran les formacions d’educació menstrual a tots els instituts el curs que ve.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Malestar a Calonge pel sistema de recollida de residus

L’any 2019, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va començar a implantar un nou sistema de recollida de residus,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -