15.5 C
Pals
Dissabte, 4 desembre 2021
- Publicitat -

La biblioteca de la Bisbal s’anomenarà a partir d’ara Lluïsa Duran

Ha estat el nom escollit mitjançant un procés participatiu en el que han participat 679 persones, un 7'6% del cens

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Nascuda a Sant Feliu de Guíxols, l’any 1899 i traspassada a la Bisbal el 1983. Lluïsa Duran Cama va ser llibretera, activista cultural i política i represaliada pel franquisme. A la seva Llibreria Hugas, s’hi podien trobar durant la dictadura llibres en català, literatura universal i s’hi feien tertúlies: era com una petita biblioteca.

La biblioteca de la Bisbal s'anomenarà a partir d'ara Lluïsa Duran

Posant el seu nom a la Biblioteca de la Bisbal, es vol reivindicar i reconèixer una dona singular, una pionera avançada al seu temps. Catalanista, feminista, forta, valenta, intel·ligent, humanista i molt culta. Aquesta opció, proposada pel Grup de Dones de la Bisbal, ha volgut retre homenatge a les dones víctimes de la repressió franquista, fent justícia a les grans oblidades de la memòria històrica.

La biblioteca de la Bisbal s'anomenarà a partir d'ara Lluïsa Duran
Manel Magrinyà

Les dades de participació del procés han estat valorades molt positivament per Josep Maria Castells, regidor de Comunicació i participació ciutadana que ens dona els resultats oficials del recompte

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Toni Strubell: “Caimó va fer que Sant Feliu de Guíxols fos el lloc més proper a la llibertat”

A la Fira Indilletres de la Bisbal d'Empordà hem pogut parlar amb Toni Strubell, escriptor de  "Caimó", llibre publicat per l'editorial Llibres del Segle. El llibre de Caimó, segons explica Toni Strubell, té dues finalitats clares: "fer una bona novel·la que la gent pugui gaudir llegint i recuperar un figura com en Pere Caimó". 
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -