31 C
Pals
Diumenge, 13 juny 2021
- Publicitat -

La biblioteca de la Bisbal s’anomenarà a partir d’ara Lluïsa Duran

Ha estat el nom escollit mitjançant un procés participatiu en el que han participat 679 persones, un 7'6% del cens

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Nascuda a Sant Feliu de Guíxols, l’any 1899 i traspassada a la Bisbal el 1983. Lluïsa Duran Cama va ser llibretera, activista cultural i política i represaliada pel franquisme. A la seva Llibreria Hugas, s’hi podien trobar durant la dictadura llibres en català, literatura universal i s’hi feien tertúlies: era com una petita biblioteca.

La biblioteca de la Bisbal s'anomenarà a partir d'ara Lluïsa Duran

Posant el seu nom a la Biblioteca de la Bisbal, es vol reivindicar i reconèixer una dona singular, una pionera avançada al seu temps. Catalanista, feminista, forta, valenta, intel·ligent, humanista i molt culta. Aquesta opció, proposada pel Grup de Dones de la Bisbal, ha volgut retre homenatge a les dones víctimes de la repressió franquista, fent justícia a les grans oblidades de la memòria històrica.

La biblioteca de la Bisbal s'anomenarà a partir d'ara Lluïsa Duran
Manel Magrinyà

Les dades de participació del procés han estat valorades molt positivament per Josep Maria Castells, regidor de Comunicació i participació ciutadana que ens dona els resultats oficials del recompte

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

[Vacunació] Un 40% de la població del Baix Empordà ja ha rebut la primera dosi

La millora progressiva dels indicadors de la covid-19 a Catalunya i al Baix Empordà va acompanyada d'una campanya de vacunació que avança ràpidament. A tot Catalunya, un 42,5% de la població ja ha rebut una primera dosi de la vacuna, mentre que un 26% dels catalans ja tenen la pauta completa.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -