Talús de Sa Conca | Imatge d'arxiu
Talús de Sa Conca | Imatge d'arxiu

Els tècnics de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro han assistit a les obres a sota del talús de sa Conca. La visita es fa després d’una petició per part de la promotora per saber si la restauració del talús s’ha fet correctament.

A partir de la visita a les obres irregulars aquest dilluns, els tècnics hauran de fer un informe. Aquest document després s’estudiarà i es decidirà si es considera restaurat el talús de sa Conca. Ara per ara, s’està a l’espera del dictamen que s’anunciarà a la promotora en els pròxims dies.

Segons ha explicat Josep Maria Solé, regidor d’urbanisme de Castell-Platja d’Aro a Ràdio Capital, sembla que falta alguna part.

En cas que es consideri que no s’ha assolit el nivell de restauració s’haurà de seguir consolidant la vegetació que hi havia. Tot això, s’haurà de seguir fent fins que es consideri restaurat el talús de sa Conca. L’objectiu és que el talús quedi el més naturalitzat possible en comparació a l’inici abans que es fes l’obra irregular.

Aquesta restauració arriba després que l’Ajuntament obrís un expedient per la perforació, totalment il·legal a la base del talús. De fet, el grup Natura Sterna, el febrer del 2017, va fer públic el seu malestar amb el consistori que va emprendre accions. Actualment, la promotora de les obres, Galileu 136 SL, vinculada al futbolista Xavi Hernández,  segueix perforant el talús però dins de la legalitat. Avui en dia, s’està seguint la perforació per allà on s’havia designat al projecte, per dins de la propietat privada.