10.1 C
Pals
Diumenge, 5 Abril 2020

La campanya gastronòmica Es Niu segueix creixent

El més llegit

16 morts i 183 positius per coronavirus al Baix Empordà

Un augment de deu casos diagnosticats de coronavirus al Baix Empordà i dues morts més, la primera al centre de Palamós Gent Gran

Empreses del Baix Empordà: teniu bates, mascaretes o guants?

El Consell Comarcal del Baix Empordà fa una crida per poder-ne donar a les persones que cuiden gent gran

Denuncien una persona fent surf a Llafranc

El surfista ha aprofitat el bon temps, malgrat el confinament

TV3 es fa ressò del projecte “Cançons per la gent gran” dels cantants de la Bisbal

Sanjosex, Miquel Abras i Mazoni encapçalen la solidaritat bisbalenca amb la Residència Zoilo Feliu de la Bisbal
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts

La campanya gastronòmica Es Niu torna a superar els 300 menús, en la seva 22a edició. Després d’un lleuger descens l’any anterior, enguany els 9 restaurants participants han servit prop de 320 menús. Aquests resultats mostren la bona acceptació d’aquest plat típicament genuí de la cuina més autòctona.

En aquesta 22a edició, els restaurants que han ofert aquest plat emblemàtic de la cuina local són: Restaurant L’Arc, Restaurant La Xicra i el Restaurant Pa i Raïm, de Palafrugell; el Restaurant el Balcó de Calella, de Calella; el Restaurant Llafranc, el Restaurant Hotel Casamar, el Restaurant La Blanca i el Restaurant Terrassa Terramar de Llafranc; i finalment el Restaurant El Clot dels Mussols, de Tamariu.

Es Niu, un dels plats més emblemàtics de la cuina local

El Niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc. Antigament, es tractava d’un plat de quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. En els seus inicis no s’hi posava carn. Amb el temps es va anar enriquint; els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i fins i tot salsitxes.

Aquest és un plat d’hivern, que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a la barraca.
La preparació d’aquest plat és molt llarga; és per aquesta raó que, habitualment, no es troba a la majoria de cartes dels restaurants, i en tot cas cal encarregar-lo. Per aquest motiu és important remarcar la col·laboració dels restaurants que ens ofereixen, un any més, la possibilitat de gaudir d’aquest plat excepcional.

Es Niu

Últimes notícies

El bonic comunicat als nens i nenes de Begur sobre El Ratolí Pérez i la Fada de les Dents

L'alcaldessa, Maite Selva, ha informat als nens i nenes que ha fet videotrucades amb el Ratolí Pérez i la Fada de les Dents i els ha autoritzat a visitar les cases malgrat el confinament, sempre i quan es rentin les mans i prenguin les mesures de seguretat.

Primera Llista – 4 abril 2020

Descobreix quines cançons han marcat la setmana.

[VÍDEO] L’emocionant arribada a casa després de rebre l’alta pel coronavirus

Aquests dies també hi ha petites alegries. Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ha publicat a les xarxes socials un vídeo de...

Oohx!gen de Palafrugell organitza un sorteig per incentivar el comerç del municipi

Per fer front a la reducció o aturada de l’activitat comercial al municipi, l’Associació de comerciants de Palafrugell Oohx!gen amb la col·laboració de l’Institut de...

Billy Talent presenten ‘I Beg To Differ’

Els canadencs Billy Talent han compartit una nova cançó ‘I Beg To Differ (This Will Get Better)‘ que arriba després d’uns mesos de l’estrena de ‘Reckless Paradise’. Les dues cançons podrien formar d’un nou treball, tot i que de moment no s’han donat molts detalls al respecte. L’únic que van explicar és que el sisè…

Altres notícies