25.3 C
Pals
Dissabte, 21 maig 2022
- Publicitat -

La coalició Tots per l’Empordà s’oposa als macroprojectes d’energies renovables

El coordinador de la coalició, Xavier Dilmé, defensa “projectes ajustats a les necessitats reals i respectuosos amb els criteris de sostenibilitat”, a banda de reclamar que les aprovacions es facin amb “el consens de les institucions” locals i escoltant els municipis afectats.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La coalició municipalista Tots per l’Empordà (TxE), segons El Punt Avui, ha expressat el seu rebuig “a qualsevol tipus de macroprojecte de renovables imposat i que malmeti el territori”, i ha lamentat “els darrers pronunciaments tant de la comissió d’Acció Climàtica del Parlament de Catalunya com de la consellera d’Acció Climàtica de la Generalitat en suport del projecte de macroparc eòlic Tramuntana”, davant la badía de Roses. El coordinador de la coalició, Xavier Dilmé, defensa “projectes ajustats a les necessitats reals i respectuosos amb els criteris de sostenibilitat”, a banda de reclamar que les aprovacions es facin amb “el consens de les institucions” locals i escoltant els municipis afectats.

El comunicat de TxE afegeix que “el govern de la Generalitat no pot venir a dir que ja que els diferents governs catalans no han fet res en aquest tema els darrers deu anys, ara sigui l’excusa per donar màniga ampla per fer les coses de qualsevol manera i deixant de banda els ajuntaments. És d’una irresponsabilitat absoluta”. A més, han recordat que les comarques de l’Empordà viuen del paisatge, la pesca o l’agricultura, i posa com a exemple a no seguir les queixes que altres projectes han aixecat, un cop ja començats, al Priorat, les Terres de l’Ebre i el Penedès.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

A la venda les entrades de la 55a edició de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell

Es podran adquirir el dia 24 de maig a partir de les 10 del matí
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -