23.7 C
Pals
Dissabte, 28 maig 2022
- Publicitat -

La Confraria de Pescadors de Palamós vendrà peix a punt per cuinar

La finalitat és promocionar el consum de peix fresc de proximitat i crear, d'aquesta manera, una nova forma d'ingressos pels pescadors. El projecte encara es troba en una fase inicial.

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Confraria de Pescadors de Palamós, segons informa el Diari de Girona, està preparant un projecte per vendre peix net a punt per cuinar a grans consumidors. La finalitat és promocionar el consum de peix fresc de proximitat i crear, d’aquesta manera, una nova forma d’ingressos pels pescadors. El projecte, encara en una fase inicial, pensa en la creació d’una planta per a processar el peix al port on es netegi, es tregui l’espina i s’envasin espècies recent pescades per deixar-les a punt per cuinar.

Els pescadors de Palamós volen que la planta serveixi per promocionar el consum del peix fresc de Palamós, “especialment de les espècies que són menys comercials”. Així ho va explicar el patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Toni Albalat, al programa ‘Tal com som’ de Ràdio Palamós. Plantegen, també, que es converteixi en un nou mètode per generar ingressos.

“Començarem a treballar amb poques espècies, que ja sabem més o menys quines seran”, va explicar Albalat durant aquesta entrevista. El patró major va compartir també que tenen la intenció de “buscar sortida a peixos com el sorell o la mòllera” que, segons va indicar, “no formen part de la dieta habitual de la població tot i ser molt nutritius”.

Al principi, volen vendre a l’engròs a col·lectius grans de consumidors, com podrien ser l’Hospital de Palamós o els diferents centres escolars del municipi. A partir d’aquí, no descarten ampliar la venda a col·lectius d’altres municipis de la comarca.

Des de la Confraria de Pescadors de Palamós informen que el projecte d’aquesta planta de processament de peix està en una fase inicial d’estudi econòmic. Per aquest motiu, encara no es pot concretar el cost total de la construcció, condicionament i obertura d’aquesta nova planta de neteja i venda directa de peix fresc que, per al seu finançament, comptaria amb fons de la Unió Europea.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Incendi a l’Hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols

Diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar ahir a la tarda per apagar un foc a l'hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -