15.3 C
Pals
Dimecres, 12 maig 2021
- Publicitat -

La CUP es tornarà a presentar a les eleccions municipals de Palamós

El grup ha fet un balanç positiu dels últims anys i aposta per un format que convida a tots aquells de l’esquerra transformadora

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La CUP Sant Joan-Palamós es tornarà a presentar a les municipals de l’Ajuntament de Palamós l’any 2019. Ho han decidit en una assemblea oberta realitzada ahir en la qual es va votar a favor de seguir treballant per un consistori d’esquerres rupturista.

Aquesta pròxima candidatura però, el grup polític es presentarà amb el nom CUP-Assemblea d’Esquerres. S’ha apostat per aquest format per tal d’atraure gent de l’esquerra transformadora que no formi part de la Candidatura d’Unitat Popular.

El regidor de la CUP Sant Joan-Palamós a l’Ajuntament, Joan Bohigas, explica que ara doncs, treballaran en aquesta línia “per buscar una candidatura, una assemblea d’esquerres i conformar el programa electoral.” El qual ja han anunciat que serà marcadament d’esquerres i compromès amb la República Catalana.

Bohigas, també ha ressaltat que aprofitaran el de l’última legislatura “perquè encara queda moltes mesures necessàries que no ha implantat el govern.” No obstant això ha valorat positivament aquests tres primers anys del grup a l’Ajuntament i destaca que són optimistes cara les pròximes eleccions. En aquest sentit, esperen poder créixer i implantar les seves polítiques i propostes que consideren rellevants pel poble.

ÚLTIMA LEGISLATURA

Palamós té una tendència política cap a les forces a favor de la independència. S’ha plasmat en els resultats de les últimes eleccions tant municipals com parlamentàries, en les que els grups en contra de la unitat d’Espanya han obtingut la majoria de vots. A més, també s’aprecia una certa inclinació als partits d’esquerra.

En concret, després de les eleccions municipals de l’any 2015, van ser ERC-AC i CiU els que van aconseguir conformar el govern de l’Ajuntament de Palamós. Els quals, respecte a les municipals del 2011, el grup de l’esquerra independentista va aconseguir obtenir 4 regidors més, quedant-se amb 6, mentre que els convergents en van perdre 3, essent 2 actualment.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La gira “Respira” de Joan Dausà a punt d’exhaurir entrades

Els únics concerts que realitzarà aquest estiu Joan Dausà seran en el marc del “Respira: Un concert, una festa, una experiència”. Es tracta d’un nou esdeveniment, ideat pel mateix Dausà, que tindrà lloc al recinte de la ciutat grega i romana d’Empúries (Museu d’Arqueologia de Catalunya), a l’Escala, durant sis dies -24, 25 i 26…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -