10.8 C
Pals
Dilluns, 18 gener 2021

“La decisió del Govern de tancar bars i locals és polèmica, i afectarà molts treballadors”

El més llegit

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

1.568 vacunats contra el coronavirus al Baix Empordà mentre les dades s’estabilitzen

Sembla clar que amb l'empitjorament de les dades a Catalunya (i també a Espanya) ja es pot parlar de tercera onada. Però, quin és l'impacte del coronavirus al Baix Empordà ara mateix, quan fa una setmana que s'ha reprès l'activitat laboral i escolar després de les vacances de Nadal?

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

La Bisbal denuncia més de vint sabotatges als parquímetres de la vila

L'alcalde, Enric Marquès, defensa passar la gestió a una empresa privada per tal de "millorar el servei"
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

A aquestes alçades tots sabem quina és la nova decisió del Govern respecte al COVID-19: tancar bars i locals d’oci per prevenir l’efecte dels rebrots. Si no hi ha cap novetat, divendres al matí les cafeteries i els bars tornaran a estar tancats per disgust de molts. Aquesta mesura va ser acollida amb cert recel quan es va aplicar als començaments de març, com a conseqüència de l’estat d’alarma, però degut a les circumstàncies una bona part de la població la va acabar veient amb bons ulls.

A mes d’octubre, després d’haver viscut confinament i un procés de gradual desescalada del confinament; havent passat un estiu amb un turisme i una ocupació bastant importants malgrat les calamitoses previsions, aquesta mesura ja no és vista amb tants bons ulls.

Joan Carles Sánchez, Vicepresident del grup de restaurants Costa Brava, afirma: “Estem al costat de les mesures per combatre aquesta maleïda pandèmia però aixó no exclou que siguem crítics amb les decisiones preses pel Govern a l’hora de tancar bars i restaurants. Creiem que són espais turístics segurs on s’està fent una gran feina. Els nostres associats, per exemple, ja van treballar amb les mesures de seguretat corresponents i vam formar el nostre personal seguint diferents manuals. En tot cas, no compartim aquesta decisió.”

Assegura que a més, la decisió ve en mal moment perquè molts locals que ja van haver de tancar a partir de març volien aprofitar aquestes últimes setmanes de bonança per allargar una mica més la temporada i recuperar les pèrdues degut al confinament i l’estat d’alarma. Des del sector hoteler i de la restauració es miren escèptics i amb una gran incertesa les noves mesures aplicades pel Govern.

Declaracions de Joan Carles Sánchez, chef del restaurant Es Portal

Una possible causa de la situació actual, segons el propi restaurador, ha estat la laxitud amb la qual moltes persones s’han pres les mesures de seguretat d’ençà que es va tornar a la nova normalitat, tant per part d’alguns locals com dels propis clients i turistes.

També es veuen amb escepticisme les ajudes promeses per part de Govern i institucions. Els restauradors afirmen que una bona part d’aquestes ajudes eren en forma de crèdits i que el que realment necessiten molts locals, sobretot petites i mitjanes empreses, és finançament real.

Caldrà esperar a que hi hagi més novetats.

PlayPlay

- Publicitat -
- Publicitat -

2 COMENTARIS

Comments are closed.

Últimes notícies

Altres notícies