23 C
Pals
Dissabte, 13 abril 2024
- Publicitat -

La generació del mercat global i sobre-format

Andreu Paneque
Andreu Paneque
Politòleg
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
La generació del mercat global i sobre-format
Loading
/

Tota generació té un nom, té una anècdota, i també, amb si mateixa, un problema generacional. Tots i cadascún de nosaltres ha tingut la seva àvia explicant-li les seves dificultats, hem tingut a la nostra mare, mostrant-nos la dificultat que van tenir la seva generació per a poder tirar endavant i formar-se, però també com van revolucionar el que en aquell moment era lo estandard. I nosaltres, els joves del nostre moment, quines anècdotes tenim? quina és la nostra principal preocupació? Quines seran les històries que podrem explicar als nostres fills, nets, amics i amigues?

La resposta és simple, una generació que ha d’adquirir un alt grau de formació, amb un alt cost,  per poder aspirar a un treball digne. Una generació en que l’estabilitat no està lligada ni molt menys a un lloc de residència. Aquesta generació ha de lluitar contra la globalització del mercat de treball i la sobre-formació.

Ni molt menys crec que ens hagim de llepar les farides per haver de fer front a aquestes característiques. Però tampoc s’han d’acceptar. La generació de joves que vivim aquest moment cal que, tal i com van fer les generacions anteriors, lluitem pel que considerem que és just. N val dir que això no va amb tú, que la política té la fan i no tenim la capacitat per incidir-hi.

Change.org, facebook i twitter estan molt bé per a fer evident les problemàtiques del moment, però, en cap cas ens podem limitar a fer una revolució sentats des de les nostres llars. Si volem obtenir resultats, no ens podem conformar.

Així doncs, fent un símil amb el que ens trobem actualment a la recerca d’un lloc de treball: si no volem un sou en pràctiques i que ens serveixi per fer currículum, i volem l’experiència necessaria que se’ns requereix per tenir un sou digne, complementem els tuits, firmes electròniques o escrits amb accions i participació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una nova avaria al camí de Castell d’Empordà de la Bisbal provoca una fuita d’aigua

Agbar apunta que es tracta d’una “fuita important”, però encara no saben quina és l’afectació que ha pogut tenir.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -