23.6 C
Pals
Diumenge, 16 juny 2024
- Publicitat -

La Generalitat aporta 2,1 MEUR al futur Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

L'aportació permetrà finançar part de la reforma del monestir i la museografia de l'espai fins a l'any 2025

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Govern ha aprovat concedir una subvenció directa de 2,1 milions d’euros (MEUR) a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per al futur Museu Thyssen. Aquesta aportació, que la consellera de Cultura ja va anunciar a l’estiu, permetrà finançar la reforma del monestir i la museografia de l’espai des d’ara i fins al 2025.

La intenció del consistori és poder licitar les obres durant el primer semestre de l’any que ve. La reforma del monestir, un projecte que signa l’equip d’arquitectes Nieto-Sobejano, condicionarà els espais interiors de l’edifici i aixecarà una estructura que recrearà un claustre del segle XXI al pati de l’Abadia. El futur museu acollirà la col·lecció de pintura catalana de la baronessa dels segles XIX i XX.

La consellera Natàlia Garriga ja ho va anunciar a l’agost, i ara el Govern ho ha concretat. El Consell Executiu ha autoritzat aquest dimarts l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural a concedir una subvenció, exclosa de concurrència pública, a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per al futur Museu Thyssen.

L’aportació serà, en concret, de 2.100.057,04 euros. Permetran finançar la reforma del monestir i la museografia del futur equipament entre aquest any i el 2025. La subvenció de la Generalitat se suma a les aportacions que també han fet la Diputació de Girona (en aquest cas, d’1,5 MEUR) i el govern de l’Estat, entre d’altres a través dels Next Generation.

El Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, segons destaca el Govern, “es configura com un equipament destinat a l’art i a la creació en tots els seus vessants, des de l’exhibició i contemplació de l’art a l’aprofundiment especialment en la creació artística, la investigació i la difusió”.

Pintura catalana

Acollirà la pinacoteca de pintura catalana de la baronessa, una col·lecció d’obres que abasta els segles XIX i XX i on en destaca el gènere paisatgístic i altres peces d’estil realista, modernista, noucentista, impressionista i postimpressionista, així com de la generació del 1917 i les avantguardes. Entre els artistes, destaquen Joaquim Mir, Torres-Garcia, Ramon Casas, Santiago Rusiñol o Marià Fortuny. La col·lecció que s’exposarà al monestir de Sant Feliu també inclou escultures de Manolo Hugué, Josep Clarà i Xavier Corberó.

El projecte de reforma el signa l’equip d’arquitectes Nieto-Sobejano. A més de la reforma de l’edifici, inclou la construcció d’un cub al pati de l’Abadia, que dialogarà amb el monestir històric i serà com un claustre del segle XXI. La intenció del consistori ganxó és poder licitar les obres durant el primer semestre del 2023.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Disfrutar – inside the World’s Best Restaurant

Acclaimed head chef Eduard Xatruch shares secrets behind Barcelona’s culinary masterpiece
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -