16.5 C
Pals
Divendres, 29 març 2024
- Publicitat -

“La mar ens acull”, el maridatge perfecte entre mar i literatura

La llibreria Vitel·la de Palafrugell i Triton Diving Llafranc han creat "La mar ens acull", un cicle de sortides literàries en barca que permet conèixer un llibre de la mà del mateix autor i envoltats del mar de la Costa Brava

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Hi ha poques sensacions més estiuenques que la d’estar llegint un llibre amb el mar de fons. És per això que la llibreria Vitel·la de Palafrugell i Triton Diving Llafranc han decidit anar un pas més enllà i treballar conjuntament per crear “La mar ens acull”. Unes sortides literàries en barca que es fan cada divendres durant el mes de juliol i agost, cadascuna sobre un llibre en concret i en presència del seu autor, que explica de primera mà el rerefons de la seva obra. El divendres passat, a Ràdio Capital vam poder pujar a la Tritona i tastar aquest maridatge entre el mar i la literatura. En aquest cas, amb l’escriptora Irene Pujadas i ‘Els Desperfectes’.

El divendres 19 de juliol el mar havia estat una mica mogut, i semblava que això limitaria la ruta en barca. Tot i això, el mar es va anar calmant (i ningú es va marejar), així que finalment sí que va poder recórrer el tram de la costa entre Llafranc, la cala del Cau, Aigua Xelida i Tamariu. Un espectacle visual que permet veure la bellesa de la Costa Brava des d’un punt de vista ben inusual.

En trobar un racó a recés, va ser hora de tirar l’àncora i deixar pas a la literatura d’Irene Pujadas. Amb els vint-i-un contes recollits a ‘Els Desperfectes’, Pujadas va guanyar el Premi Documenta 2020. Són uns contes que tracten temes durs i greus com la mort, la vida, la por, però amb un humor negre i groller que els caracteritzen. També tenen un punt de fantasia, segons l’autora, per posar distància i evitar que aquests temes “facin mal”.

Irene Pujadas i Gemma Garcia, propietària de la Vitel·la, durant la presentació del llibre

Després d’explicar el procés de creació pràcticament accidental del llibre, Irene Pujadas va llegir un dels contes, el que porta de nom “L’últim sopar”, i amb el qual l’escriptora trenca amb els típics protocols de la mort, que és un dels grans temes de “Els Desperfectes”. “Aquest tema anava sorgint bastant i eren maneres de riure de la mort. Al final quan te’n rius d’un tema el dessacralitzes i riure de les coses és una manera de normalitzar-les i desactivar un mecanisme de por”, explicava.

Irene Pujadas llegint un dels contes del seu llibre ‘Els Desperfectes’

Després de la presentació i d’algun bany al mar ja de fosc, la Tritona va tornar al port de Llafranc i vam donar per acabada la sortida. Tot i això, no és la única que hi ha organitzada aquest estiu. Després de la Irene Pujadas i l’Eloi Creus (que va inaugurar el cicle), aquest divendres 29 de juliol la sortida serà protagonitzada per Empar Moliner i el seu “Benvolguda”. Després, també hi haurà Marta Romagosa amb “Tres nits fora de casa” i Josep M. Fonalleras, amb “Un cafè a Roma”.

A continuació podeu escoltar un resum sonor de la jornada.

https://www.instagram.com/p/CfwnJtrq9Iy/?hl=es

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

(Galeria) 8.000 persones omplen els carrers de Verges per veure el pas de la Dansa de la Mort

Verges ha celebrat l'inici de la Setmana Santa amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, atraient uns 8.000 visitants. Aquest esdeveniment històric, que remunta a l'Edat Mitjana, destaca per la processó de cinc esquelets que ballen, simbolitzant el cicle de la vida i la mort. La tradició busca ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Amb la participació activa dels residents, la nit s'ha omplert de representacions de la Passió de Crist, culminant amb una processó il·luminada per torxes i reafirmant el seu valor cultural.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -