19.5 C
Pals
Divendres, 27 maig 2022
- Publicitat -

La Policia de Torroella i l’Estartit només detecta una persona que havia anat a segona residència tot i el coronavirus

A més, s'han aixecat 24 actes per incompliment del confinament a torroellencs que han anat a passejar, córrer o comprar reiteradament al llarg del dia. S'han detingut dues persones per incompliment reiterat

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Policia Local de Torroella de Montgrí-l’Estartit només ha denunciat una persona que s’havia saltat el confinament per l’Estat d’alarma pel coronavirus i ha anat a una segona residència durant els festius de Setmana Santa. Ho ha fet públic aquest dilluns l’Ajuntament en un comunicat en què asseguren que han detectat “un elevat grau de compliment de les normes de confinament durant la Setmana Santa per part de la població en general i dels propietaris de segones residències”.

Segons asseguren, “l dispositiu especial activat aquests dies no ha constatat cap mena de repunt en la seva arribada”, i aclareixen que en gairebé tots els controls, les persones sospitoses “han confirmat que o bé es tractava de residents habituals de llarga durada o bé es trobaven al municipi abans del confinament”.

I afegeixen: “Per aquest motiu, tant des del cos policial, com des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i de l’EMD de l’Estartit, volem traslladar públicament el nostre agraïment” als propietaris que s’han quedat a les seves residències habituals.

Com s’ha fet per comprovar que les persones identificades no s’havien saltat el confinament? En la majoria de casos, els agents s’han trobat amb diferents situacions: persones que han presentat el certificat d’empadronament, persones que viuen la major part de l’any (tot i no estar empadronades) i persones que han demostrat fefaentment que es trobaven al municipi abans del confinament (presentació de tiquets de compra de diferents comerços del municipi o presentació voluntària de l’extracte de targeta de pagament).

Més enllà de propietaris no residents habitualment, entre el 9 i el 13 d’abril s’han aixecat 24 actes per incompliment del confinament a torroellencs que han anat a passejar, córrer o comprar reiteradament al llarg del dia. S’han detingut dues persones per incompliment reiterat.

Totes les dades:

Des del dia 9 fins 13 d’abril, s’han realitzat 41 controls a la via pública, s’han identificat 507 vehicles i 275 persones. D’aquests controls s’han derivat l’aixecament de 24 actes i s’han realitzat 2 detencions per reiterada desobediencia..

Per prevenir l’arribada i l’establiment de segones residències, s’ha desplegat un operatiu que ha tingut molt en compte la col·laboració ciutadana. D’ofici, s’han fet 38 comprovacions a habitatges de segona residència i 29 comprovacions derivades d’informació facilitada per la ciutadania. L’operatiu també ha intensificat els controls als accessos als supermercats, punts de primera necessitat amb molta afluència.

Com a resultat, només s’ha hagut d’obligar a tornar al seu domicili habitual a 1 persona.

Balanç del dispositiu de la Policia Local de control i vigilància del COVID-19 entre el 9 i el 13 d’abril 

Via pública

– Controls a persones i vehicles: 41
– Vehicles identificats: 475
– Persones identificades. 200

Actuacions específiques 2es residències:

Controls als supermercats: 13
– Persones identificades: 25
– Vehicles identificats: 215

Comprovacions d’ofici de 2es residències: 38
– Persones identificades: 25
– Vehicles identificats: 13

Comprovacions 2es residències per col·laboració ciutadana: 20
– Persones identificades: 25
– Vehicles identificats: 19
– Obligació de retornar al domicili habitual: 1

Altres

– Denúncies infracció RD 463/2020: 24 actes
– Denúncies infracció ART. 36.6 LO 4/2015 (circulació vehicle sense causa justificada): 11
– Denúncies infracció ART. 36.6 LO 4/2015 (trencament confinament): 10
– Denúncies infracció ART. 36.6 LO 4/2015 (reiteració desobediència): 3
– Detencions: 2

TOTAL PERSONES IDENTIFICADES: 275
TOTAL VEHICLES IDENTIFICATS. 507

DES DE L’INICI DEL CONFINAMENT

  • TOTAL CONTROLS EFECTUATS. 304
  • TOTAL PERSONES IDENTIFICADES: 1.743
  • TOTAL VEHICLES IDENTIFICATS. 2.168
  • TOTAL DENÚNCIES POSADES: 75
  • TOTAL PERSONES DETINGUDES: 6
  • DENÚNCIA i TORNAR AL DOMICILI HABITUAL: 3

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Matí de divendres parcialment ennuvolat, Tramuntana i més sol dissabte

Divendres parcialment ennuvolat al matí, Tramuntana i més sol la resta de dia. Dissabte assolellat amb calor al migdia i diumenge petit retrocés de la temperatura màxima.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -