20.7 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

L’Estartit tindrà un “mapa del tresor” i un conte com a nous recursos pedagògics per conèixer el patrimoni pesquer i natural

El Projecte Educatiu i Turístic del Patrimoni Natural i Pesquer de l'Estartit es presentarà el dimecres 20 de setembre a les 11h al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha ampliat els seus recursos pedagògics per la ruta de l’Estar i en Tit a l’Estartit, oferint una experiència turística gamificada per a les famílies. Aquesta iniciativa incorpora dos personatges, una gavina i una estrella de mar, que guien els visitants a través dels principals punts d’interès del poble. Fins ara, aquests personatges es trobaven als plafons informatius amb informació i activitats per descarregar. S’han afegit un mapa del tresor i un conte a aquesta oferta.

Estar i en Tit estan presents als plafons de dues rutes que destaquen el patrimoni natural i pesquer de l’Estartit, amb 19 punts d’interès, 10 en una i 9 en l’altra, que inclouen informació i activitats per a les famílies. Aquesta proposta inclou una llibreta de jocs que planteja reptes en cada punt d’interès i es pot descarregar des del web visitestartit.com.

A més dels plafons i la llibreta d’activitats, s’han introduït un mapa del tresor i un conte. El mapa permet als visitants seguir el recorregut i respondre preguntes relacionades amb la informació dels plafons. Quan es responen totes les preguntes, es pot recollir un obsequi a l’Oficina de Turisme.

El conte és un petit llibre de 18 pàgines amb il·lustracions d’Amanda Casanovas, on Estar i en Tit busquen el secret de la felicitat i troben respostes a través de la fauna i flora del parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

A més de les rutes per a famílies, el projecte promou activitats educatives per a escoles, oferint materials adaptats al currículum de primària i secundària relacionats amb el paisatge i la pesca. El professorat pot consultar aquests recursos educatius i utilitzar-los durant les sortides escolars al municipi. També es proporcionen materials didàctics addicionals a l’Oficina de Turisme, amb l’obligació de retornar-los després de l’ús.

Aquest projecte rep finançament del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i ofereix recursos en català, anglès, francès i castellà. El conte actualment només està disponible en català. Tots els recursos es poden sol·licitar a l’Oficina de Turisme de l’Estartit.

El Projecte Educatiu i Turístic del Patrimoni Natural i Pesquer de l’Estartit es presentarà el dimecres 20 de setembre a les 11h al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -