4 C
Pals
Dissabte, 22 gener 2022
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell fa canvis en la recollida porta a porta comercial

Els canvis s'aplicaran a partir del 2 de gener del 2022 i les modificacions més importants seran el canvi d'horari, l'establiment de dues temporades de recollida diferenciades i la fixació dels dies de neteja dels contenidors.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Ajuntament de Palafrugell, segons Ràdio Palafrugell, ha establert canvis en la recollida porta a porta dels residus comercials a partir del 2 de gener del 2022. Les modificacions més importants seran el canvi d’horari, l’establiment de dues temporades de recollida diferenciades i la fixació dels dies de neteja dels contenidors. D’aquesta manera ho ha explicat Judit Mitjà, membre de suport de l’Àrea de Qualitat Urbana i participant del Programa de Garantia Juvenil de Palafrugell:

Canvi d’horaris.

Tot i que es manté la diferenciació entre el sector vila i les platges, l’horari de recollida dels residus canviarà:

  • Sector vila (Palafrugell i Llofriu): entre les 9h i les 10h del matí (abans era al migdia) i l’orgànica continua sent a la nit, a partir de les 23.30h.
  • Sector platges (Calella, Llafranc i Tamariu): totes les fraccions i a totes les platges es lliuren els residus entre les 23.30h i la 1h de la matinada; abans es feien en diferents franges horàries al llarg del matí.

L’inspector de l’Àrea de Qualitat Urbana, Àlex Sánchez, ha explicat al citat mitjà que aquests canvis s’apliquen per reduir el temps que passen els residus a la porta dels establiments fins que són recollits:

Dues temporades de recollida.

Un altre canvi ha estat la reducció de les temporades de recollida: la baixa i l’alta. Fins ara n’hi havia diverses i, segons Àlex Sánchez, això era una dificultat pels negocis:

  • Temporada baixa: de l’1 de gener al 31 de maig (inclou reforços per Nadal i Setmana Santa).
  • Temporada alta: de l’1 de juny al 30 de setembre (un reforç de la recollida).

Neteja dels contenidors en una data determinada.

La neteja dels contenidors dels establiments es farà sempre durant els dilluns, dimarts i dimecres de la tercera setmana de cada mes; fins ara, les dates canviaven. Sánchez, però, demana que la gent els mantingui nets:

Recordatori de les condicions.

L’Àrea de Qualitat Urbana recorda que tots els negocis han de fer servir el servei porta a porta i no poden utilitzar els contenidors de la via pública, exceptuant el rebuig. També remarquen la resta de normes sobre com deixar els residus:

  • Els residus i els contenidors s’han de guardar dins l’establiment fins a l’hora establerta per a la recollida.
  • Cal deixar els contenidors i les bosses (en cas de recollida en bossa), en el lloc acordat amb l’Ajuntament.
  • Després de la recollida, cal entrar el contenidor dins l’establiment, per evitar molèsties al carrer.
  • El cartró s’ha de deixar plegat, els envasos amb bosses grogues, el vidre i l’orgànica dins de les galledes facilitades.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -