Manifestació del 3 d'octubre a Sant Feliu de Guíxols

De moment, Sant Feliu de Guíxols no tindrà un espai que porti el nom de l’1 d’Octubre. La decisió la prendrà la Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament. Ho ha decidit el ple municipal després d’una moció del Partit Demòcrata. El PDeCAT que l’Ajuntament ha de retre un homenatge a les persones que van fer possible la votació de l’1 d’octubre. La demanda del Partit Demòcrata era afegir el nom de la data a espais com “Ronda de Ponent 1 d’octubre”, “Parc de les Dunes 1 d’octubre” o la “Ronda Nord 1 d’octubre”. Ho explicava a Ràdio Capital la líder demòcrata, Dolors Ligero.

L’equip de govern (PSC, ERC i TSF) s’hi ha oposat, encara que amb arguments diferents. El grup socialista ha criticat que no es faci amb prou perspectiva històrica. Josep Melcior Muñoz n’és el portaveu.

ERC està d’acord en anomenar un espai públic amb la data del referèndum, però no creu que s’hagi de decidir en un plenari municipal. Ho ha explicat el regidor Albert Polo.

El portaveu de Tots per Sant Feliu, Josep Saballs, ha proposat que l’homenatge tingui lloc a la plaça del Mercat, el lloc on es van centralitzar les mobilitzacions pel referèndum.

El PDeCAT només ha comptat amb el vot a favor de MES. Guíxols des del Carrer ha votat en contra, tot i està d’acord en denunciar la deriva autoritària del govern espanyol. El grup dels comuns creu que el tema s’ha de debatre a la Comissió del Nomenclàtor, que també hauria de pronunciar-se sobre la Rambla Antoni Vidal i la plaça Llibertat. La CUP s’ha abstingut perquè creu que “el millor homenatge no és fer simbolisme, sinó aplicar els resultats”.