L’Ajuntament de Torroella de Montgrí està executant actuacions de millora forestal al rodal 23 de la forest pública Muntanya Gran, la zona que es va cremar l’any 2001. Doncs, aquesta intervenció permetrà un esponjament de la massa i que els arbres creixin amb més vigor. En conseqüència, facilitarà una estructura més resistent als incendis forestals.

La iniciativa és finançada per la Generalitat de Catalunya, a través del programa de la Gestió Florestal Sostenible, i suposa un cost de 17.028,08 €. Un pressupost que permetrà seguir amb la regeneració de la superfície en qüestió, la qual fa un total de 25 hectàrees.

Per altra banda, el consistori ha començat a desenvolupar tasques de manteniment i a obrir les franges de protecció de les urbanitzacions, instal·lacions i equipaments de prioritat 1 dintre del plànol de delimitació de les zones afectades per la Llei 5/2003 de prevenció d’incendis forestals en urbanitzacions. Uns treballs que està desenvolupant l’empresa Cremaverd i tenen un cost de 17.263,47 euros i 12.589,23 euros, respectivament.

En aquest sentit, en el marc de la convocatòria de subvencions per a la gestió forestal sostenible l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Girona ha concedit dues subvencions de 2.800,03 euros i 1.694,02 euros al consistori del municipi. Principalment, per la recuperació de zones obertes i la recuperació de punts d’aigua per a fauna a la Muntanya Gran.