20.4 C
Pals
Dimecres, 19 juny 2024
- Publicitat -

Begur endega un pla de delimitació de franges de seguretat contra incendis

Els dies 13 de març i 3 d’abril s’oferiran dues xerrades informatives obertes a tota la població per a presentar aquest projecte i acostar als veïns i veïnes les principals mesures de prevenció i autoprotecció davant els incendis forestals a prop de zones habitades.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Pressupost Municipal de 2020 aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Begur, preveu una partida de 300.000€ per a l’habilitació de franges perimetrals contra incendis a les urbanitzacions; en la que és la inversió més destacada per a l’actual curs.

El projecte contempla diverses actuacions sobre la vegetació que cal executar a les franges perimetrals de protecció de Begur, així com a les parcel·les i zones verdes interiors, per a millorar la seguretat dels veïns i veïnes, el patrimoni i les infraestructures; disminuir el risc de propagació d’un incendi cap a l’interior del nucli urbà o de les urbanitzacions; facilitar l’accés dels equips d’extinció a tot el perímetre de la zona edificada; i facilitar l’accés de la maquinària per a l’execució de la franja i el seu posterior manteniment.

Aquestes franges que voregen nuclis residencials i cases aïllades serviran, en cas d’incendi, tant perquè el foc no s’acosti als habitatges i també per facilitar l’accés als equips d’extinció. És per això que en el marc d’aquest pla s’actuarà sobre aquestes franges limitant la vegetació i reduint la densitat d’arbrat i l’estassada del sotabosc. En aquest sentit, la llei determina tant l’extensió de la franja com el manteniment que han d’assumir els veïns i veïnes del perímetre.

Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, avança que “aquest projecte és vital per a garantir en un municipi amb una orografia tan particular com la nostra la seguretat de tots els nostres habitants, tant del nucli com de les urbanitzacions, i protegir el nostre bosc i el nostre patrimoni natural”. En aquesta línia, Pere Feliu apel·la a la col·laboració i implicació dels veïns i veïnes “complint aquelles mesures de prevenció i preparació que estableix  la llei per reduir el risc d’incendis”.

Reunions informatives

L’Ajuntament de Begur ha organitzat dues reunions informatives dirigides, principalment, als propietaris i propietàries de cases i terrenys afectats per explicar en què consisteixen aquestes delimitacions, resoldre dubtes particulars de cada cas i acostar les principals mesures de prevenció i autoprotecció davant els incendis forestals a prop de zones habitades. Les reunions es realitzaran els dies 13 de març al Local Polivalent d’Esclanyà i 3 d’abril a la sala del Cinema Casino de Begur, a les 19.30 h.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival·B celebra 10 anys amb Mushka, Julieta, Guillem Gisbert o Maria Hein

El Festival•B celebrarà el seu desè aniversari al Parc del Fòrum els dies 27 i 28 de setembre detectant les noves sensibilitats musicals emergents que marquen la tendència més actual. L’últim festival de l’estiu a Barcelona anuncia un segon avanç artístic ple de talent dins de l’escena independent i alternativa. Encapçalant aquest nou avançament trobem
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -