11.6 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

L’arròs i la seva promoció

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

No sóc gaire conscient de quin any era, però en un moment dels darrers 12 anys, a Pals s’hi va organitzar una fira de l’arròs. L’esdeveniment apuntava maneres. S’aglutinava al voltant d’una mega carpa i a dins s’hi aplegaven productors d’arròs de diferents indrets del món, s’hi feien degustacions de tot tipus de varietats cuinades a l’estil de cada país i si la “meu mare” fos aquí, diria que amb el grup de música que s’havia contractat, hi havia festa. La cosa va durar un parell d’anys i va desaparèixer del mapa, segons les fonts de l’època, perquè el cost no era sostenible (es parlava d’un lloguer de 70.000€ per la carpa, tot i que no ho puc assegurar al 100%).

He de dir que mai vaig entendre la desaparició de l’esdeveniment per aquest motiu, atès que a Pals, hi han espais on s’hauria pogut mantenir, fins i tot a l’aire lliure més arribat el bon temps. I per què us explico això, tants anys després?

Doncs perquè abans d’ahir, en una roda de premsa al Mercat del Lleó de Girona, l’Alcaldessa de Pals, Sílvia Monar va presentar la catorzena edició de la campanya Pals i la cuina de l’arròs. A més del que ja sabem (menú d’arròs, restaurants, etc…) va explicar que el cap de setmana del 8 i 9 d’abril, el poble acollirà una mostra de degustacions, tallers, conferències, etc… per potenciar la divulgació de l’arròs. De de dir que per al meu gust falta concreció i comunicació pública massiva d’aquest esdeveniment que passarà d’aquí a 7 dies i em fa l’efecte que tot plegat s’ha anunciat una mica a corre cuita.

Tanmateix és una bonísima notícia que s’organitzin activitats que posin en valor el conreu de l’arròs. Per mi, Pals és el casc antic, Radio Liberty i l’arròs. El primer, ja ens el coneixem i no ha variat gaire des de l’època medieval, la segona, va caure ara fa 10 anys i l’arròs, per tant és un dels principals motius que té el meu poblet petit per treure pit.

Ara només cal que la gent que som d’aquí ens hi aboquem per conèixer i sobretot per donar a conèixer, l’arròs com a producte, el seu conreu que forma part del nostre entorn i tot el sector que se’n deriva.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La 31a edició de la campanya gastronòmica de Pals i la Cuina de l’Arròs es reivindica davant la sequera

La campanya s'estendrà del 18 d'abril al 2 de juny, amb la participació d'11 restaurants del municipi que oferiran l'oportunitat de gaudir de diferents plats relacionats amb la cuina de l'Arròs de Pals. 
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -