14.4 C
Pals
Divendres, 22 octubre 2021
- Publicitat -

L’arròs i la seva promoció

Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

No sóc gaire conscient de quin any era, però en un moment dels darrers 12 anys, a Pals s’hi va organitzar una fira de l’arròs. L’esdeveniment apuntava maneres. S’aglutinava al voltant d’una mega carpa i a dins s’hi aplegaven productors d’arròs de diferents indrets del món, s’hi feien degustacions de tot tipus de varietats cuinades a l’estil de cada país i si la “meu mare” fos aquí, diria que amb el grup de música que s’havia contractat, hi havia festa. La cosa va durar un parell d’anys i va desaparèixer del mapa, segons les fonts de l’època, perquè el cost no era sostenible (es parlava d’un lloguer de 70.000€ per la carpa, tot i que no ho puc assegurar al 100%).

He de dir que mai vaig entendre la desaparició de l’esdeveniment per aquest motiu, atès que a Pals, hi han espais on s’hauria pogut mantenir, fins i tot a l’aire lliure més arribat el bon temps. I per què us explico això, tants anys després?

Doncs perquè abans d’ahir, en una roda de premsa al Mercat del Lleó de Girona, l’Alcaldessa de Pals, Sílvia Monar va presentar la catorzena edició de la campanya Pals i la cuina de l’arròs. A més del que ja sabem (menú d’arròs, restaurants, etc…) va explicar que el cap de setmana del 8 i 9 d’abril, el poble acollirà una mostra de degustacions, tallers, conferències, etc… per potenciar la divulgació de l’arròs. De de dir que per al meu gust falta concreció i comunicació pública massiva d’aquest esdeveniment que passarà d’aquí a 7 dies i em fa l’efecte que tot plegat s’ha anunciat una mica a corre cuita.

Tanmateix és una bonísima notícia que s’organitzin activitats que posin en valor el conreu de l’arròs. Per mi, Pals és el casc antic, Radio Liberty i l’arròs. El primer, ja ens el coneixem i no ha variat gaire des de l’època medieval, la segona, va caure ara fa 10 anys i l’arròs, per tant és un dels principals motius que té el meu poblet petit per treure pit.

Ara només cal que la gent que som d’aquí ens hi aboquem per conèixer i sobretot per donar a conèixer, l’arròs com a producte, el seu conreu que forma part del nostre entorn i tot el sector que se’n deriva.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ecologistes critiquen el nou carril bici entre Calella i Palafrugell

SOS Costa Brava critica que no s'han buscat alternatives al carril bici de l'autovia de Palafrugell a Calella
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -