L’Associació Carnaval Palamós ha guanyat el concurs per organitzar la festa del carnestoltes els dos propers anys. És l’única entitat que s’havia presentat al concurs i rebrà una subvenció de 58.000 euros per aquest encàrrec.

L’associació ha estat històricament responsable de l’organització del carnaval. L’any passat, però, el consistori va obrir per primera vegada un concurs públic que finalment va ser adjudicat a una entitat alternativa, Som Carnaval. Aquesta entitat crítica ha renunciat enguany a organitzar el carnaval. Segons denuncien, van haver de treballar en temps rècord.

Consideren excessiu que tota la responsabilitat del carnaval recaigui sobre qualsevol entitat i per això insten el govern municipal a assumir-ne la gestió i organització. L’Ajuntament de Palamós, per la seva banda, posa en valor el fet que sigui una entitat local que organitzi el carnaval. El consistori defensa que aquesta fórmula aconsegueix més participació.

L’associació Carnaval Palamós iniciarà ara una ronda de contacte amb colles que l’any passat van fer activitats pel seu compte. Tenen previst iniciar algunes noves propostes, com una trobada en motiu del Dia dels botiguers o un sopar de germanor entre totes les colles. Ho ha anunciat a Ràdio Capital la presidenta de l’associació Carnaval Palamós, Dolors Ors.

El procés d’adjudicació s’haurà de validar en el ple municipal del proper mes d’octubre.