23.7 C
Pals
Dissabte, 28 maig 2022
- Publicitat -

L’Associació Stop Macro Parc Eòlic Marí critica la Comissió d’Acció Climàtica del Parlament

Estan "decebuts" amb el que va passar dimecres a la CAC del Parlament i consideren que el territori no pot aguantar més la indecisió dels responsables polítics davant la catàstrofe mediambiental, econòmica i social que comportaria aquest projecte.

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

A través d’una nota de premsa, l’Associació ecologista Stop Macro Parc Eòlic Marí de la Costa Brava Nord ha criticat el que es va acordar el dimecres a la Comissió d’Acció Climàtica (CAC) del Parlament. Cal recordar que és una proposta de resolució i encara no hi ha res decidit. De fet, en aquests moments s’està a l’espera de l’aprovació del nou POEM (Pla d’Ordenació de l’Espai Marítim) que preveu el desenvolupament de l’energia eòlica a la zona del Golf de Roses i contra el qual l’Associació ha presentat al·legacions.

Des de l’Associació estan “decebuts” amb el que va passar dimecres a la CAC del Parlament i consideren que el territori, “que ha dit NO de forma contundent al macro parc eòlic marí”, no pot aguantar més la indecisió dels responsables polítics davant la catàstrofe mediambiental, econòmica i social que comportaria aquest projecte, que suposaria la desaparició de la Costa Brava tal i com la coneixem. Conviden, també, als representants polítics a buscar conjuntament amb el territori alternatives de producció energètica viables i sostenibles, que no comprometin el territori amb projectes tan “agressius”.

L’Associació diu que seguiran treballant perquè s’escolti la veu del territori. I fan referència al suport, cada vegada més gran, que estan rebent: més de 25 mil ciutadans han firmat en contra del projecte; 22 ajuntaments de les comarques gironines, fins al moment, han aprovat mocions contra el macro parc; també ho ha fet el Consell Comarcal del Baix Empordà; i la Diputació s’ha pronunciat de forma contundent contra el mega parc en l’informe elaborat per a les consultes prèvies del procés. A més, recentment, la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí ha aprovat donar suport al Manifest de l’Associació contra el macro projecte. En aquest sentit, des de l’Associació s’està preparant una petició que es farà arribar als presidents de les  Juntes Rectores del Parc Natural del Cap de Creus i dels Aiguamolls de l’Empordà perquè també portin a aprovació el Manifest.

Finalment, insisteixen que l’Associació compta amb l’aval de la comunitat científica, que ha alertat dels perills d’ubicar una instal·lació d’aquest tipus en una zona de gran fragilitat mediambiental, la zona amb el patrimoni natural marí més important de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival de Torroella reivindicarà el valor de la música com a recer de la fúria del món

Enguany hi haurà un total de 20 concerts, en els quals hi ha una important presència de música barroca –el 40%– i de cant –un 30%–
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -