13.5 C
Pals
Dijous, 28 gener 2021

L’ATA insta als apartaments de Torroella de Montgrí a presentar un recurs de reposició a la taxa d’escombraries

L'ATA considera que és "injusta" i "desmesurada" i amenacen a recórrer la via judicial

El més llegit

Brot de COVID-19 a l’Ajuntament de Calonge: cinc positius a l’àrea de Cultura

L'Ajuntament ha assegurat que el brot està "del tot controlat" i l'atribueixen "especialment com a conseqüència de la tornada de les vacances de Nadal".

Monells, escenari d’una nova sèrie original de Netflix

Durant aquests darrers dies Monells ha estat escenari d'una nova producció original de Netflix. Es tracta del rodatge de 'Los herederos de la Tierra', la continuació de l'èxit 'La catedral del mar', que es va començar a gravar a Barcelona ja fa un parell de mesos. 

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Associació Turística d’Apartaments (ATA) a les comarques gironines ha començar a promoure entre els empresaris de Torroella de Montgrí que presentin un recurs de reposició a la taxa d’escombraries. La modificació de la taxa que es va aprovar a finals de l’any passat inclou els Habitatges d’Ús Turístic (HUT) com a establiments comercials i industrials. Els empresaris creuen que això comporta un augment considerable de la factura. En alguns casos l’impost s’ha arribat a multiplicar per deu respecte el 2019, arribant als 1.382 euros. Segons els HUT, el consistori ha calculat l’ocupació màxima de l’habitatge que marca la cèdula d’habitabilitat, tot i que la llei fixa que cada apartament pot tenir un màxim de 15 places.
Des de l’ATA ja han intentat contactar amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí per demanar-los que retornin als HUT la qualificació d’habitatges residencials en el cobrament d’aquest impost. Segons el seu punt de vista, el volum de residus que genera no és el mateix que un comerç o una fàbrica, i per tant s’assembla més al d’una residència.

De fet, després de repassar la memòria de les ordenances fiscals, asseguren que “en cap cas queda justificat l’increment”. Per això han demanat a tots els associats que presentin un recurs de reposició. En ell es demana al govern local que retorni els diners de més que han cobrat amb l’augment de l’impost.

A més, els empresaris creuen que l’aplicació de la nova taxa arriba en un moment inoportú, ja que la pandèmia ha afectat de ple en l’ocupació turística aquest estiu. De fet, han recordat que durant els tres mesos que van estar tancats a causa de l’estat d’alarma no van generar cap residu i no han rebut cap compensació per les pèrdues.

Si el consistori no fa marxa enrere, l’ATA estudiarà portar l’Ajuntament als tribunals. Segons l’entitat, hi ha un cas similar a Lloret de Mar (Selva) on el TSJC va donar la raó als propietaris dels apartaments i va declarar nul l’increment d’una tarifa per no ajustar-se a la legalitat.

Actualment hi ha 2.736 apartaments turístics al municipi de Torroella de Montgrí segons el registre de la Generalitat.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Consell Comarcal inicia el Pla de Reactivació Socioeconòmica del Baix Empordà

El passat 13 de gener de 2021 l’equip tècnic de reactivació socioeconòmica es va reunir amb l’empresa consultora per tal de donar llum verda a l’inici dels treballs d’elaboració del Pla.

Altres notícies