15.1 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Les 8 propostes més votades dels pressupostos participatius de Palamós

Gairebé 1.000 palamosins van participar a la votació

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Les 8 propostes més votades dels pressupostos participatius de Palamós
Loading
/

L’Ajuntament de Palamós ha presentat les propostes més votades a la consulta dels “Pressupostos Participatius 2018”. Aquesta consulta ha servit per poder decidir cap a on aniran invertits 85.000 euros del pressupost municipal.

D’un total de 20 propostes que s’havien presentat a votació, només n’han quedat vuit. Aquestes propostes sumen un total de 82.000 euros i han estat escollides pels ciutadans de Palamós en una consulta que va acabar el 31 de gener.

La proposta més votada té l’objectiu d’habilitar un espai dins de les Galeries Carme, pels joves amb sofàs, música, billars, futbolins i amb accés a Internet. Aquesta proposta s’ha emportat un total de 594 vots dels ciutadans. Aquesta opció comptarà amb un pressupost de 10.000 euros per la creació d’aquest espai.

La segona proposta, també amb un pressupost de 10.000 euros, serà la instal·lació d’una zona de pícnic al Parc de la Bassa, situada a la zona de Sant Joan amb bancs i algun joc infantil. Aquesta opció va tenir 435 vots.

Els vuit projectes tenen un pressupost total de 85.000 euros. Segons ha explicat Maria Puig, Regidora de Participació i Atenció Ciutadana, el nombre de propostes a executar s’ha limitat segons el pressupost.

Els 971 palamosins que van votar per seleccionar les vuit propostes dels “Pressupostos Participatius 2018” també van optar per la la creació d’un espai tancat d’esbarjo per als gossos, amb arbres i fonts, a la zona esportiva de la vila; posar fonts a les places del Suro, Enric Vincke i una altra plaça que es decidirà a l’hora d’executar el projecte; crear un espai de trobada per a famílies i nadons, acondicionar-lo i proveïr-lo d’elements de joc i psicomotricitat infantil, que possiblement aniria ubicat a l’espai municipal de les Galeries Carme.

Les altres opcions que s’han escollit serviran per equipar la plaça que hi ha situada entre el carrer Sota Pedró i el carrer Voramar amb papereres, bans i cartells per conscienciar els amos dels gossos; millorar la mobilitat a peu a l’aparcament del Cervantes, senyalitzant el pas de vianants que el travessa, posant separadors ancorats al paviment en diversos punts i reductors de velocitat als llocs de pas dels vehicles. Per últim, fer un accés per a vehicles a l’aparcament del carrer Riera, a Sant Joan, i que el comuniqui amb el carrer d’Àngel Guimerà.

Aquest procés participatiu va començar amb 262 propostes, de les quals només se’n van considerar vàlides 52. Un cop escollides, es van discutir en assemblea, decidint quines eren les 20 propostes més prioritàries. Finalment, el 13 de gener va començar la votació per escollir el destí dels 85.000 euros del pressupost municipal del 2018.

L’Ajuntament de Palamós començarà a preparar el procés participatiu en referència als propers pressupostos municipals aviat. L’objectiu és tenir més participació ciutadana.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, visita la nova deixalleria de Palamós

La reforma integral de la deixalleria de Palamós era necessària perquè feia més de 20 anys que s'havia creat l'equipament i aquest havia quedat obsolet en alguns aspectes vinculats al tractament i reciclatge dels residus.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -