28.5 C
Pals
Dilluns, 4 juliol 2022
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós i el CAP de Palafrugell omplen d’il·lustracions les àrees de pediatria

Es tracta d’un projecte realitzat per Humanitzem Hospitals – Ignasi Blanch i Donem color a la nostra sanitat – AcompanyArt.

Anna Pujol
Anna Pujol
Redactora de Ràdio Capital
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Durant l’última setmana de juny, 70 il·lustradors professionals s’han reunit de manera solidària per pintar la planta de medicina infantil de l’Hospital de Palamós i el CAP de Palafrugell. Les instal·lacions no només inclouen habitacions i consultes, sinó que també sales d’espera i trànsfers de quiròfan, boxos d’urgències o de l’hospital quirúrgic, en el cas de Palamós. Ha estat organitzat per Humanitzem Hospitals – Ignasi Blanch i Donem color a la nostra sanitat – AcompanyArt.

Aquesta acció, coneguda com humanització dels centres mèdics, es relaciona amb una manera més positiva d’entendre l’hospitalització dels infants. Amb aquest projecte es vol crear una nova relació entre els nens i la salut, i reduir situacions d’estrès. La reacció des de l’hospital no s’ha fet esperar, i asseguren que els joves pacients estan més atents als dibuixos i reconeixen més fàcilment la seva habitació.

La temàtica de les il·lustracions ha girat al voltant de la flora, la fauna i el mar de la Costa Brava, al que també s’hi ha afegit personatges fantàstics com sirenes o pirates. Els dibuixos naden en colors suaus, primaris, càlids com el taronja o el groc, i algun de fred com el blau clar o el turquesa. Els artistes han descartat l’ús de colors foscos, vermells i negres, que han considerat inadequats per a la zona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Ítaca reuneix 17.000 espectadors en els concert de pagament, l’assistència més alta de la història

El festival registra un augment als concerts de Sant Joan i un descens en la resta d'activitats
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -