12.1 C
Pals
Dimarts, 16 abril 2024
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós i el CAP de Palafrugell omplen d’il·lustracions les àrees de pediatria

Es tracta d’un projecte realitzat per Humanitzem Hospitals – Ignasi Blanch i Donem color a la nostra sanitat – AcompanyArt.

Anna Pujol
Anna Pujol
Redactora de Ràdio Capital
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Durant l’última setmana de juny, 70 il·lustradors professionals s’han reunit de manera solidària per pintar la planta de medicina infantil de l’Hospital de Palamós i el CAP de Palafrugell. Les instal·lacions no només inclouen habitacions i consultes, sinó que també sales d’espera i trànsfers de quiròfan, boxos d’urgències o de l’hospital quirúrgic, en el cas de Palamós. Ha estat organitzat per Humanitzem Hospitals – Ignasi Blanch i Donem color a la nostra sanitat – AcompanyArt.

Aquesta acció, coneguda com humanització dels centres mèdics, es relaciona amb una manera més positiva d’entendre l’hospitalització dels infants. Amb aquest projecte es vol crear una nova relació entre els nens i la salut, i reduir situacions d’estrès. La reacció des de l’hospital no s’ha fet esperar, i asseguren que els joves pacients estan més atents als dibuixos i reconeixen més fàcilment la seva habitació.

La temàtica de les il·lustracions ha girat al voltant de la flora, la fauna i el mar de la Costa Brava, al que també s’hi ha afegit personatges fantàstics com sirenes o pirates. Els dibuixos naden en colors suaus, primaris, càlids com el taronja o el groc, i algun de fred com el blau clar o el turquesa. Els artistes han descartat l’ús de colors foscos, vermells i negres, que han considerat inadequats per a la zona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cel més tapat i descens tèrmic

Ambient més fresc amb descens de la temperatura i increment de la nuvolositat amb risc d'algun ruixat de tarda.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -