24.7 C
Pals
Dissabte, 30 setembre 2023
- Publicitat -

La gerència i el comitè d’empresa de l’hospital de Palamós arriben a un acord per augmentar el personal

Les reivindicacions per la falta de personal van sorgir de les reclamacions dels treballadors i treballadores de la tercera planta i d'altres serveis de l'hospital i del centre sociosanitari Palamós Gent Gran.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El comitè d’empresa i la gerència de l’hospital de Palamós han arribat a un primer acord per augmentar el personal. Les noves accions estructurals que ha presentat l’empresa als treballadors se centren en sis grans àrees, que inclouen algunes de les categories laborals i representen la creació de nous llocs de treball estructurals per un valor de més d’1 milió i mig d’euros.

Les reivindicacions per la falta de personal van sorgir de les reclamacions dels treballadors i treballadores de la tercera planta i d’altres serveis de l’hospital i del centre sociosanitari Palamós Gent Gran. Amb aquesta petició es van iniciar les negociacions amb la gerència a través d’un manifest amb el lema “Necessitem mans”.

A partir d’aquí, entre el desembre de 2021 i el febrer de 2022 van haver-hi diversos contactes amb l’empresa per parlar de reforçar els punts més crítics. Tal i com explica el comitè d’empresa de l’hospital, van fer un estudi de camp per detectar les mancances més urgents i van veure que en 18 serveis hi faltava personal (infermeria, auxiliars, tècnics, zeladors/es, administració, metges, manteniment, etc). Aquestes dades es van comunicar a la direcció en el marc de la reunió de l’11 de febrer del 2022 verbalment i per escrit.

El comitè d’empresa valora “molt positivament” l’esforç que ha fet l’empresa aquest any per tal de consolidar els llocs de treball esmentats, doncs més d’un terç de l’estructura demanada s’ha pressupostat. També han comunicat que s’obren 11 llits de forma permanent, que serviran per alleujar la pressió assistencial al servei d’urgències i evitar les situacions de col·lapse.

El comitè, però, considera que “encara hi ha camí per fer” i que voldrien continuar treballant amb la direcció de l’empresa en la mateixa línia d’aquests 2 últims mesos. “L’objectiu és aconseguir que els llocs que han quedat fora d’aquesta primera intervenció es puguin consolidar els propers pressupostos del 2023 i 2024”.

En aquest sentit, els treballadors i treballadores de l’hospital demanen respostes àgils als serveis quan es detectin moments de sobrecàrrega i, aquelles unitats que ho necessitin, que tinguin el reforç en temps real. Per tot això, demanen al Patronat, a la Gerència i a la Conselleria de Salut un finançament adequat per garantir la viabilitat de l’empresa i dels seus treballadors.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -