8.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

L’hospital de Palamós impulsa un procés participatiu per implicar la ciutadania en el projecte del nou hospital

S'ha habilitat un formulari telemàtic dirigit a la ciutadania amb l'objectiu d'incorporar la seva experiència en el pla d'espais del nou centre

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’hospital de Palamós, que gestiona els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), ha iniciat un procés de participació ciutadana per incorporar la visió de la ciutadania en el projecte del nou hospital. Aquest procés es desenvolupa en el marc de la redacció del pla funcional assistencial i en paral·lel a la participació de professionals ja en curs. El procés vol incorporar l’experiència de la ciutadania, determinar aspectes prioritaris per als usuaris i recollir propostes a tenir en compte en el projecte del nou hospital.

El pla funcional assistencial és el document on es definirà tot el que fa referència a l’estructura, l’organització dels diferents serveis o el disseny dels espais, entre altres. Aquest pla serà la base per tal que, posteriorment es faci el projecte arquitectònic que determinarà com serà el futur Hospital.

La iniciativa s’engega aquest dimarts amb un qüestionari en línia obert a la ciutadania i que estarà actiu durant dos mesos, fins el 31 de gener de 2024. En aquesta fase de la participació s’ha comptat amb la col·laboració de la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut. A més, està previst fer, amb dinàmica participativa, un grup focal amb les associacions de pacients del Baix Empordà.

Participació

El formulari en línia està dirigit especialment a persones que siguin o hagin estat usuàries de l’Hospital de Palamós (tant pacients com familiars), però també està obert per a la ciutadania en general. El procés per a participar-hi és senzill: només cal tenir 16 anys o més i accedir al qüestionari a través d’un enllaç o codi QR, triant si es vol respondre en català o castellà. Els cartells, tant físics com digitals, porten un codi QR que es pot escanejar amb el telèfon mòbil i que enllaça directament amb el qüestionari telemàtic.

Al qüestionari, en primer lloc, cal indicar el perfil del participant, i tot seguit hi ha tres blocs de preguntes sobre: accés i mobilitat externa i interna; característiques dels serveis i espais en relació a confort, intimitat, informació, entreteniment; i finalment un tercer bloc sobre altres serveis.

S’informarà del procés participatiu amb accés al qüestionari a les pantalles de l’hospital, als centres d’atenció primària del Baix Empordà i al centre sociosanitari Palamós Gent Gran. A més, els interessats podran accedir al qüestionari telemàtic a través del portal de participació ciutadana de la Generalitat de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols aprova un paquet de mesures per fer front a l’augment del preu del lloguer al municipi

Està previst estudiar possibles modificacions del planejament urbà, així com detectar habitatges de grans tenidors buits.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -