20.4 C
Pals
Divendres, 12 abril 2024
- Publicitat -

L’IPEP presenta els resultats d’un estudi de viabilitat per a la creació d’instal·lacions d’autoconsum col·lectiu als polígons industrials

Per aquelles empreses que han proporcionat les dades necessàries, s’ha estudiat la viabilitat de la implementació d’instal·lacions solars fotovoltaiques, tant des d'una perspectiva particular (instal·lació d'autoconsum individual de l'energia generada) com compartida

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En total, s’han estudiat 21 empreses dels polígons i s’han estimat propostes de millora a les empreses que tenen processos industrials significatius i que val la pena implementar. Per aquelles empreses que han proporcionat les dades necessàries, s’ha estudiat la viabilitat de la implementació d’instal·lacions solars fotovoltaiques, tant des d’una perspectiva particular (instal·lació d’autoconsum individual de l’energia generada) com compartida (instal·lació d’autoconsum col·lectiu de l’energia generada). En aquesta darrera part d’anàlisi han aparegut 4 possibilitats factibles de generació en una teulada i repartiment de l’energia entre empreses properes.

Dins aquestes línies de treball també s’ha realitzat un estudi general de potencial de generació renovable al polígon, presentat aquest estiu, i una mentoria d’instal·lacions de generació fotovoltaica de diferents tipologies (autoconsum i venta) en què empresaris pioners van explicar a altres empresaris la seva experiència i el perquè era interessant promoure instal·lacions d’aquest tipus.

Aquestes accions es troben en el marc d’una línia de treball dels Ajuntaments de Palafrugell i Begur per impulsar la transició energètica a les àrees d’activitat econòmica, des dels dos municipis, que tiren endavant de la mà de l’Oficina de Transició Energètica del Baix Empordà, promoguda pel Consell Comarcal i la Diputació de Girona.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Alexandre Weltz: “Les obres de l’escola de Vall-llobrega ja anaven tard”

La no aprovació dels pressupostos de la Generalitat ha tingut diversos impactes en els projectes on es preveien inversions. Un d’aquests projectes és l’Escola de Vall-llobrega, una escola que fa uns quants anys que espera la construcció del nou centre. Per això, des de l’AMPA han decidit convocar una acció de protesta per aquest divendres 12 d’abril. Per parlar-ne una mica més ens ha visitat al Supermatí el president de l’AMPA del centre, Alexandre Weltz.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -