Llegir sempre és bo encara que només serveixi per aprendre a parlar millor. Entrenar la parla mitjançant la lectura ajuda a interioritzar paraules i frases que ens reforcen a l’hora de discutir. Les mancances lingüístiques ens treuen força i sovint són motiu de descriminació, encara que sigui inconscient. Quan algú no parla prou bé té desavantatge davant d’algú que en sap més.

Amb això no vull dir que parlant s’arregli tot, sovint el que la dialèctica sostenta la realitat ho fa caure. I crec que saber parlar dóna un poder que no és proporcionat a la importància que té saber parlar, però res més, no dóna la raó saber parlar. Per tant, davant d’aquesta espècies d’avantatge que dóna el saber parlar, us animo a llegir. El que sigui, però si us toca de prop, millor. Si us agraden les motos, llibres sobre motos, si us agrada la cuina, hi ha literatura sobre el cuinar de molta qualitat.

Jo llegint m’ho passo molt bé i d’aquesta manera aprenc a afrontar, per exemple, aquestes opinions quinzenals a Ràdio Capital. Us recomano dos llibres:

“Torero d’hivern” de Miquel Adam, pels qui els agrada el risc i la provocació. També m’ha encantat “La Finestra Discreta” de Antoni Puigverd. Un llibre d’articles de l’autor, amb un nivell d’escriptura magnífic, un plaer pels sentits.

Són només dues recomanacions, res més. Llegir val la pena, ens ajuda a parlar i això sempre és un avantatge.