22 C
Pals
Divendres, 21 juny 2024
- Publicitat -

Loureiro al Parlament Europeu per promoure Cittaslow

El projecte va néixer a Pals, Palafrugell i Begur i ara ja compte amb 170 pobles i petites ciutats de tot Europa

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Loureiro al Parlament Europeu per promoure Cittaslow
Loading
/

El Parlament Europeu ha rebut la visita de l’associació Cittaslow per promoure el desenvolupament sostenible a la cambra europea. Aquest projecte va començar a l’Estat Espanyol l’any 2003 a Palafrugell, on també s’hi van sumar el municipi de Begur i Pals.

El projecte, a nivell estatal, està presidit per l’alcalde de Begur, Joan Loureiro, qui ja ha deixat clar que la reunió ha estat molt positiva.

Una de les novetats que ha destacat Loureiro són les noves incorporacions que l’associació Cittaslow tindrà a Espanya. Ara per ara ja hi ha vuit pobles de tot Espanya membres de Cittaslow però aviat el nombre augmentarà a 10. Els dos pobles són Orotava, a l’illa de Tenerife i Bubión a la província de Granada.

Després també hi ha tres municipis que estan interessats en adherir-se a l’associació. Un poble de Castella-La Manxa i dos viles de Catalunya, Calonge i Campins. Tot i això, aquests últims municipis encara estan a l’espera de saber si compleixen tots els requisits per formar part de Cittaslow.

Cittaslow és una associació de pobles i petites ciutats d’arreu del món que aposten per un desenvolupament sostenible. L’objectiu és que el desenvolupament es traslladi a tots els àmbits municipals; social, econòmic, turístic i tradicionals. L’associació va néixer l’any 1999 a Itàlia i des d’aleshores ja agrupa més de 300 municipis d’arreu del món.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sostre Cívic i l’Ajuntament de Palamós celebren l’inici d’obres de l’habitatge cooperatiu Terra de Mar

Ahir dijous 20 de juny es va celebrar l’inici oficial de les obres del projecte d’habitatge cooperatiu ‘Terra de Mar’ a Palamós, impulsat per Sostre Cívic i l’Ajuntament del municipi. L’acte va comptar amb l’assistència de més de 50 persones, incloent-hi les sòcies impulsores i diverses autoritats locals, comarcals i de la Generalitat. El projecte
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -