21.5 C
Pals
Dissabte, 10 juny 2023
- Publicitat -

Tots per Sant Feliu envia la policia a desatllotjar una carpa de JxCat de Sant Feliu

Aquest canvi arriba després que Tots per Sant Feliu exposés que la marca Junts per Sant Feliu ja l'havien registrat destacats militants del partit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La setmana passada la Junta Electoral Central (JEC) va dictaminar que la candidatura de JxCat a Sant Feliu de Guíxols s’havia d’anomenar Junts per Catalunya – Sant Feliu de Guíxols – CM i deixar de fer ús de Junts per Sant Feliu, segons avancen des d’El Punt Avui. Aquest canvi arriba després que Tots per Sant Feliu exposés que la marca Junts per Sant Feliu ja l’havien registrat destacats militants del partit.

Aquesta decisió de la JEC ha obligat a adaptar els logos a les xarxes socials per part de JxCat. Aquest diumenge, però, JxCat va muntar paradeta preelectoral a la Rambla i l’alcalde, Carles Motas, els va advertir que retiressin aquest butlletí preelectoral crític i amb les sigles que els havien fet retirar des de la JEC. El cap de llista de JxCat, Toni Carrión, explica que al cap de mitja hora va presentar-se un policia local que va identificar la número dos i cap de campanya, Nines Rivas, i va aixecar acta.

Toni Carrión s’ha mostrat en desacord amb aquesta acció. Afirma que hauria de ser la junta electoral i no l’alcalde, l’encarregada de mobilitzar els efectius policials. A més, el candidat a l’alcaldia de JxCat explica que les prohibicions dictades per la JEC quedaven limitades al període de “campanya electoral”, és a dir, del 12 de maig al 26.

El candidat també sosté que l’altre Junts, el que es troba registrat per membre de Tots per Sant Feliu, no concorre als comicis d’enguany. Toni Carrión, però, explica que “cal mirar endavant” i centrar-se en els comicis que venen.

Josep Saballs, el tinent d’alcalde de Tots per Sant Feliu, explica que ja els havien notificat en diverses ocasions que la marca de Junts per Sant Feliu ja figurava en el registre de partits polítics des de finals del 2018. El tinent d’alcalde explica que van registrar aquesta marca perquè volien evitar una confusió entre els partits de Tots per Sant Feliu i Junts per Sant Feliu. Finalment, la Junta Electoral Central ha dictat el canvi de nom de la formació de JxCat.

El tinent d’alcalde defensa que per comunicar els fets que van ocórrer diumenge a la Rambla a la Junta Electoral, havien de comptar amb la presència d’un notari. En la seva absència, però, “un funcionari públic pot aixecar acta davant incompliments”. Afirma que el que busquen des de Tots per Sant Feliu és que “es compleixi la llei”.

Josep Saballs remarca que JxCat hauria d’haver retirat el nom de Junts per Sant Feliu de la propaganda impresa, tal com havien fet des de xarxes socials.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Globalsessions – 10 juny 2023

1. Anne-Marie - Unhealthy (feat Shania Twain) (Radio) 2. Sasha Anne - Scars (Klubjumpers Radio) 3. Tiesto & Mathame - Feel...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -