Manel Camps: “Aquests estius d’infantesa queden completament marcats”

- Publicitat -

Aquest passat divendres el periodista Manel Camps va presentar el llibre Els estius d’or a la Biblioteca Municipal Mar de Llibres de l’Estratit. Aquesta novel·la fa un repàs a les memòries i vivències de l’autor a la urbanització les Dunes de Torroella de Montgrí. Per parlar-nos una mica més de l’obra ens ha visitat el mateix periodista i autor, Manel Camps.

I tot i que el fil conductor del llibre són aquestes vivències entre el 1964 fins al 1979 de l’autor, Manel Camps ho aconsegueix relacionar amb quinze temes diferenciats que han afectat a una zona com és l’Estartit i, també, la urbanització Les Dunes. “Jo crec que a nivell històric aquests són temes que en una zona com és Torroella i l’Estartit no s’han tractat del tot”, apunta el periodista. En el llibre es treballen aspectes com el naixement i la influència del turisme a la zona, els funcionaris que van començar a treballar a Ràdio Liberty o la Base Loran, els canvis que s’han experimentat a nivell paisatgístic, entre altres.

L’autor explica que la seva família tenia la segona residència en aquesta urbanització de l’Estartit. Tot i això, reconeix que hi ha hagut un canvi radical en aquest “paratge idíl·lic”. L’actual Estartit, explica l’autor, es troba una mica més “ensopit”, ja que tot i l’aposta que es fa pel turisme familiar i esportiu, hi ha diversos espais al municipi que encara resten abandonats.

La idea de crear aquest llibre va sorgir durant la pandèmia. Va ser llavors, quan Manel Camps va començar a repassar fotografies antigues, diapositives, postals, diversos documents, entre altres. La urbanització Les Dunes havia sorgit de manera irregular durant els anys 60 de la mà d’un empresari tèxtil de Reus. I van ser tres famílies de Sabadell les que es van instal·lar primer en aquesta zona. “Aquests estius d’infantesa queden completament marcats”, apunta Manel Camps.

El canvi que hi ha entre Sabadell i aquesta zona de l’Estartit va ser tot un descobriment pel periodista durant la seva infantesa. A aquests records d’infantesa també n’hi ha que podien haver acabat en tragèdia.

De moment, el periodista està treballant en el pròxim llibre. “Serà una novel·la històrica basada en uns fets que van passar al Vallès”, reconeix l’autor. De moment, Els estius d’or es pot aconseguir en les llibreries de Torroella de Montgrí i l’Estartit, a més, de la llibreria Puput de la Bisbal d’Empordà.

- Publicitat -