11.9 C
Pals
Diumenge, 24 gener 2021

Masclisme i havaneres

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

En llibertat un home acusat de robar a Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Us ho explicàvem en aquest programa. La cantada d’havaneres de Palafrugell obrirà una reflexió amb els i les artistes participants, sobre el masclisme a les lletres de les havaneres.

Cal veure cap a on deriva aquest debat, però a priori no em sembla una mala idea, ans al contrari. Vivim una època en la que que hem de repensar gairebé tot el que ens envolta i la relació de gènere no n’està al marge. I no cal dir, que si es posa el focus en el gènere i la relació home dona, la cultura, que és allò que ens defineix, allò que ens crea personalitat pròpia n’ha de formar part.

Que les havaneres no són la música pop que consumeixen milions de persones al món és una evidència, però també ho és que han ajudat a crear un imaginari col·lectiu, un sentiment de pertinença i han ajudat a crear una identitat pròpia i en la mesura que hi hagin lletres que contribueixin a formar pensaments, aquestes, han de reflectir el el moment que les acull. Per tant, si es posa en valor el llegat històric i aquest llegat inclou lletres que amb la mirada del Segle XXI serien reprobables, com a mínim cal parlar-ne.

Algú dirà que potser se’n fa un gra massa, que s’està exagerant i que són cançons inofensives. Res és suficient per combatre el masclisme i per afavorir la igualtat a la que el SXXI ens aboca.

tanmateix, m’agradaria que una vegada abordat el debat sobre les havaneres, algun dia, algú obrís el capítol del reggaeton, que sí és escoltat per milions de persones, especialment joves i sí contribueix a crear un imaginari nou i propi. I no estic segur que sigui millor que el que generen les havaneres.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Avril Lavigne reapareix de la mà de Mod Sun amb ‘Flames’

La canadenca Avril Lavigne és tendència aquest diumenge arran de l’estrena de ‘Flames’, la cançó on col·labora amb el cantant nord-americà Mod Sun i que retorna a l’artista a un estil que recorda als seus inicis musicals. Mod Sun va debutar el 2004 i aquesta cançó formarà part del seu quart disc que arribarà al…

Altres notícies