Mor als 92 anys el cronista ganxó Lluís Palahí

Va ser nomenat fill predilecte de Sant Feliu de Guíxols el 2002

El 2015 Palahí va donar al Museu d'Història una bandera catalana brodada per col·laboradores del Centre Català de Sant Feliu de Guíxols el 1900

El ganxó Lluís Palahí ha mort als 92 anys. Havia participat en molts àmbits del municipi com l’esport, la música, el teatre i la història. Col·laborador del setmanari Àncora, havia publicat escrits amb diferents pseudònims (Lupaxa, Lu, Portalet, Rodillera).

Era un gran coneixedor de la història, el parlar i el nomenclàtor de Sant Feliu. Havia participat en el grup teatral del Centre d’Acció Catòlica a la Casa Llagostera i també va participar en pel·lícules amateurs.

El seu interès per la recerca i el patrimoni local el va fer entrar a la junta directiva de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà i de la comissió gestora (posteriorment, junta rectora) del Museu Municipal. Entre 1988 i 1996 va ser comptable i tresorer dels Amics del Museu.

El 25 d’abril de 2002 el ple ganxó va acordar per unanimitat atorgar-li la distinció de fill predilecte, en reconeixement al seu treball i estima per Sant Feliu de Guíxols.