15.4 C
Pals
Dilluns, 25 octubre 2021
- Publicitat -

Denuncien que motoristes holandesos fan excursions per la Vall d’Aro sense respectar l’entorn

Un grup de motoristes estrangers es passegen per la Vall d'Aro, concretament a la capçalera del riu Ridaura, sense respectar les espècies animals i vegetals protegides

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Una denúncia a les xarxes socials explica que s’organitzen excursions de motoristes internacionals per la zona de la Vall d’Aro i de la riera de Sant Baldiri (riu Ridaura). En un vídeo compartit a les xarxes socials, l’activista ecologista Clàudia Auladell assegura que aquests conductors no respecten les espècies animals i vegetals protegides de la zona.

El vídeo mostra un grup de motoristes en una zona boscosa travessant el Ridaura amb motocicletes de muntanya. Auladell assegura que vénen d’Holanda en “sortides organitzades per hotels a la Costa Brava”. L’activista que denuncia que no porten matrícula i que no volen que els gravin quan “creuen el Ridaura”.

Denuncien la presència dels motoristes a la Vall d’Aro

De fet, el vídeo enregistrat per Rosa Matesanz, membre del grup Natura Sterna, es va gravar aquest dijous a la tarda a la capçalera del riu Ridaura, el que vertebra la vall d’Aro (Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu i Platja d’Aro). “Al bell massís de l’Ardenya”, ha explicat Matesanz a Ràdio Capital de l’Empordà. Matesanz ha assegurat a aquesta emissora que són holandesos perquè ha “vist la matrícula d’alguna de les motos” però no ho ha pogut gravar. Malgrat que Rosa Matesanz assegura que no només són estrangers qui es passeja per la zona.

Matesanz assegura a aquesta emissora que des del Grup de Natura Sterna i la Universitat de Girona, porten “informant i denunciant reiteradament el pas de motos per la llera del Ridaura (dit riera de Sant Baldiri, a aquesta alçada) a l’administració i agents rurals”. L’ecologista, però s’entristeix en reconèixer que han donat “poques solucions i que hi ha pocs recursos”. Això sí, Rosa Matesanz assegura que van aconseguir aturar activitats així.

A més, publica al Twitter que hi ha espècies protegides i que són “sensibles a pressions com aquestes”. El motiu de la denúncia a més arriba després de mesos de confinament al Baix Empordà per la pandèmia del coronavirus i que el sector turístic “permet venir als estrangers sense contemplacions i promovent un turisme destructiu” sentència Auladell en una de les seves piulades.

Des de Ràdio Capital de l’Empordà ens hem posat en contacte amb l’Hotel Barcarola, mencionat per les dues ecologistes, i asseguren que ara mateix no tenen cap motorista com a client. “Només hi ha un grup de ciciclistes” assegura la directora de l’Hotel Barcarola, Ilonka Van Vee Nen Daal a Ràdio Capital de l’Empordà.

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -

Com és la situació COVID ara mateix al Baix Empordà?

Ja hi ha 1.326 persones vacunades amb la tercera dosi
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -