17.1 C
Pals
Dilluns, 20 setembre 2021
- Publicitat -

Múltiples beneficis de practicar “running”

Pau Punseti
Fotògraf
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Comencem la setmana de la millor manera possible i és per això que us presentem una nova secció, una secció que intentarem que us faci venir ganes de sortir a gaudir de la natura, de la ciutat o de tu mateix, perquè és l’hora de sortir a córrer. Si sempre heu tingut ganes de sortir a córrer però mai heu trobat les ganes, la motivació o el lloc ideal per sortir a córrer, des del Supermatí d’Estiu intentarem donar-vos alguns ítems i alguns consells perquè pugueu gaudir d’aquest esport de la manera més saludable i divertida.

Perquè córrer és l’esport més complet i fins i tot és l’esport perfecte: econòmic, senzill, els progressos es noten ràpidament, el límit el marca cadascú i no és necessari posseir qualitats innates com passa en d’altres esports. És per això que avui us parlem dels múltiples beneficis, tant mentals com física, que té el “running”:

Beneficis mentals. Corrent es lliuren endorfines, el que popularment es coneix com la substància del benestar, pel que aquest exercici pot ajudar a superar algunes afeccions mentals com l’estrès, l’ansietat, l’insomni o la depressió. El fet de marcar-se objectius ajuda a centrar-se en un repte aportant motivació. Òbviament no estem parlant del fet que el running solucionarà tots aquests problemes, però us ajudarà a suportar-los dins la vostra rutina diària.  

Pes saludable. A priori un dels motius principals d’un altíssim % de runners per sortir a córrer és el del repte de perdre pes. Si mai has fet exercici i vols començar a córrer per perdre pes, caldrà que comencis amb calma. Això amb una dieta ben equilibrada, t’ajudarà a perdre pes i a sentir-te molt millor físicament i de salut.

Capacitat cardíaca. La pràctica del running fa que els músculs del cor treballin, es reforcin i facin disminuir les probabilitats de patir problemes futurs. El fet d’augmentar i baixar el ritme cardíac també ajuda que les artèries s’expandeixin i es contraguin per deixar passar la sang, pel que la circulació es veu molt millorada i conseqüentment evita coàguls que puguin provocar infarts.

Salut i evitar malalties. Enforteix el sistema immune, pel que l’augment de glòbuls blancs ajudarà a prevenir refredats i contribuirà a prevenir altres malalties més greus, de la mateixa manera si caus malalt, posteriorment et recuperaràs més ràpid.

Capacitat pulmonar. Córrer implica fer treballar molt durament els pulmons, pel que l’esforç augmenta considerablement la seva capacitat, ja que es veuen enfortits, això us evitarà problemes respiratoris en un futur.

Densitat òsea. Ajuda a incrementar la densitat dels teus ossos, fet que t’ajudarà a evitar l’aparició d’osteoporosis i reduiràs les possibilitat de patir fractures per estrès.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -