22.1 C
Pals
Dissabte, 15 juny 2024
- Publicitat -

Forallac té el primer viver d’empreses que funciona amb energia solar a tot l’Estat

A Nexes hi ha actualment una trentena d'empreses que ocupen un 50 treballadors i facturen al voltant de 5 milions d'euros.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Des de primers de juny, Nexes ha esdevingut el primer viver d’empreses de l’Estat que funciona íntegrament amb energia solar, gràcies a una nova instal·lació que ha implementat l’Ajuntament amb l’objectiu d’avançar cap a un consum més sostenible i respectuós amb el medi ambient. La instal·lació, a més, ha anat a càrrec de l’empresa Fotovol, que s’ha instal·lat recentment a Nexes.

La instal·lació genera 31.846 Kwh anuals que valorats al preu de compra de la comercialitzadora elèctrica, representarà 3.036,32 euros anuals d’estalvi. La inversió projecta una amortització de 5 anys i un estalvi acumulat als 25 anys de 76.411 euros. A més, aquests 31.846 kWh anuals significaran, al final de la garantia dels panells solars, una producció de 750.000 kWh, equivalents a 180 tones de CO2 no emesos a l’atmosfera.

Transició energètica

Carles Frigola, regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica, argumenta que «amb aquesta instal·lació, Nexes continua essent un exemple d’innovació i de lideratge, en aquest cas, en l’àmbit de la transició energètica i l’adaptació al canvi climàtic. Frigola avança que «aquesta és una línia de treball estratègica per a l’Ajuntament de Forallac, en la qual es vol avançar decididament tant en l’àmbit de les instal·lacions i els equipaments municipals, com en la sensibilització a la resta de la població»

El millor de Girona i el tercer de Catalunya

Nexes ha estat reconegut recentment com el primer viver d’empreses de les comarques gironines i el tercer de Catalunya, del rànquing 2020-2021 que elabora la fundació Funcas, una institució de caràcter privat, sense ànim de lucre, creada i finançada per la Confederación Española de Cajas de Ahorros, a través de la seva Obra Social. Aquest informe recull un total de 424 vivers d’empreses a tot l’Estat i de 95 a tot Catalunya.

L’equipament de Forallac, doncs, es manté com un dels referents en el seu àmbit. El seu caràcter innovador i la seva experiència fan que sigui un exemple per a d’altres municipis i organismes que volen engegar projectes similars. Per aquest motiu, sovint rep visites de delegacions i demandes per conèixer el seu model organitzatiu i d’administració.

A Nexes hi ha actualment una trentena d’empreses que ocupen un 50 treballadors i facturen al voltant de 5 milions d’euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni activa el servei 24/7 a la deixalleria municipal

Per poder accedir a la deixalleria fora de l’horari habitual, es pot obrir la porta d’accés amb un codi vinculat al document d’identitat del titular de la taxa d’escombraries.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -